Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Narko-Rehber projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. 2020 yılında toplamda 3.500 vatandaşın bilgilendirildiği öğrenildi.

Yapılan sunumlarda, uyuşturucu ile mücadelenin önemi, gençleri uyuşturucu maddeden korumak, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, vatandaşlara ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçecekleri anlatıldı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında oluşturulan UYUMA ihbar aplikasyonu tanıtıldı. Sosyal mesafe, maske kullanımına dikkat edilerek eğitimler uygulandı ve Pandemi sürecinden dolayı bilgisayar ortamında online bir şekilde  Narko-Rehber sunumları yapıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2020 yılı Aralık ayında bilgilendirme faaliyetleri neticesinde 1.320 vatandaşa Narko-Rehber eğitimi anlatıldığı ve 2020 yılında ise toplamda 3.500 vatandaşın bilgilendirildiği öğrenildi.