Her devrin adamı batık müteahhit Davut Acar, hakkındaki yolsuzluk dosyalarına rağmen Zonguldak Belediyesi’nden ballı işler almaya devam ediyor. Son olarak Doktorlar Sokağı, Tahir Karaoğuz Caddesi ve Engelli Yaşam Merkezi mevkisin de yol ve kaldırım düzenleme ihalesini alan Acar, bölge esnafını adeta çileden çıkardı. 


İMALAT DENETLENSİN


İhale şartnamesine göre, nevrülü çelik hasır döşeme ile beton dökülmesi gerekirken bu imalat yapılmadı. İddiaya göre maliyeti düşürmek için yola hasır demir döşenmedi. Yine şartnamede yeralan 9 bin 600 metreküp beton şartı yerine getirilmedi. Dökülen betonu kod yükseldi diye iki gün sonra söken Davut Acar, aynı yolu ikinci kez betonladı. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, zararı Davut Acar’dan tanzim edeceklerini açıkladı ama para tahsile edilemedi. Dökülen betonun kalitesi ise denetlenmedi. Kışın çamur yazın tozla uğraşan esnaf 6 aydır zarar etti. 
Halkın Sesi, Zonguldak Valiliği tarafından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Zonguldak İl Özel İdaresi marifetiyle imalatların kalite standartlarına uygun olup olmadığını denetlemeye davete ediyor.