Selim Usta’nın başarı hikayesi  kamuoyunda ses getirdi ama ona bir teşekkür belgesini bile çok gördüler

Ne Selim Ustalar Var!

TTK Üzülmez Müessesesi Mekanizasyon servisi Şefi Selim Palaz’ın tanesini bin 200 TL’ye mal ederek kurumu yaklaşık 1 milyon Euro kar ettirdiği “Köpüklü Yangın Söndürme Makinesi” yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Almanya’dan 125 bin Euro’ya alınan cihazın benzerini yaparak kurumda çalışan usta ve mühendislerin neler yapabileceğini gözler önüne seren Selim Usta, TTK’nın kendi değerlerine ve yetişmiş insan gücüne değer verildiğinde neler yapabileceklerini de herkese gösterdi.

HEMEN PATENT ALINMALI

Kurumun yaptığı ihaleyi feshettirerek TTK’nın bünyesinde ürettiği Köpüklü Yangın Makinesi bazı uyanık girişimcilerin dikkatini çekti. Hatta bazı firma yetkilileri Selim Usta’nın yaptığı makinenin fotoğrafını çekerek aynısı yapmak için kolları sıvadı. Şimdi kurum yetkililerine düşen görev, TTK imkanlarıyla yapılan cihazın patentini almak. Aksi taktirde kurum aynı cihazı ilerleyen tarihlerde patent alan firmalardan satın almak zorunda kalabillir.

KURU TEŞEKKÜRLE OLMUYOR

Yaptığı makine ile kurumu kara geçiren Selim Palaz’ı kuru bir teşekkürle geçiştiren TTK Genel Müdürlüğü, Selim Ustaları üretime dahil etmedikçe kurum ayağa kalkamaz. Selim Palaz ve arkadaşlarına bırakın para ödülü vermeyi,  bir teşekkür belgesini bile çok gören TTK yönetimine çağrımız ödül sistemini hayata geçirmesi. Bir süre önce TTK Genel Müdürlüğü görevine atanan Kazım Eroğlu’nun Selim Usta ve kurumun diğer değerlerine bir şans vermesi gerekiyor.