CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, eski İl Başkanı Halil Furat’ın açıklamalarına sert çıktı

“NEDEN KAŞIYOR ANLAMIYORUM!”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, eski İl Başkanı Halil Furat’ın CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’ya yönelik çıkışına anlam veremediğini belirterek, “Sayın Furat neden bu konuları kaşıyor anlayamıyorum” dedi. Furat’ın ‘Biz 12 belediye başkanlığı kazandık, Turpcu kaç yapacak göreceğiz’ şeklindeki açıklamasını doğru bulmayan Uzun, bu şekilde kendilerine parmak sallamasının yanlış olduğunu da vurgulayarak, “Kendisinin 4 belediyeyi 12 belediye yaptığı doğrudur. Burada bir başarı söz konusudur ve hakkını teslim etmek gerekiyor ama seçim alalım da kimle alırsak alalım mantığını da doğru bulmuyorum. Öncelikle parti ilkelerini önemsemiş ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip kişilerin buralara getirilmesi gerektiğine inanıyorum ki CHP kazansın. Bu 12 belediyeyi kaybederseniz göreceğiz şeklinde parmak sallamasını da kabul etmiyorum” şeklinde konuştu

“PARTİ ÇOK YIPRANDI”

O dönemde yapılan yanlış aday belirlenmelerinden ve belediye başkanlığı koltuğuna yanlış kişilerin oturtulmasından dolayı partinin çok yıprandığını da sözlerine ekleyen Uzun, bunda Furat’ın payının çok büyük olduğunu söyleyerek, “Yanlış tercihlerden dolayı parti çok yıpranmıştır. Bunda da kendisinin büyük payı vardır. Ayrıca bütün bunlar danışma kurulu toplantısında konuşulmuştu. Kendisi şimdi basına yaptığı bu açıklamaları orada da dile getirmişti. Dnauış kurulumuzun zaten amacı da budur. Hatta kendisi orada birlik beraberlik mesajları da vermiş ve partinin zor günlerden geçtiğini dile getirmişti. Böyle konuştuktan sonra tekrardan bu olayı kaşıyıp açıklama yapmasına anlam veremiyorum. Durup durup neyi kaşımaya çalışıyor anlam veremiyorum” şeklinde konuştu.

TURPCU, “MUHATTABI İL BAŞKANIDIR”

CHP eski İl Başkanı Halil Furat’ın gerek son Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda gerekse yerel basında yaptığı suçlamaları kabul etmediğini söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Turpcu, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada parti içi meseleleri medya önünde konuşmak istemediğini de söyleyerek, “Bununla ilgili benim cevap vermem doğru olmaz. Benim açıklamalarıma göre bir açıklama yapmış olabilir ama bu konunun artık muhatabı il ve ilçe başkanıdır. Konuşacaklarsa onlar konuşsun. Parti içi meseleleri ben konuşmak istemiyorum” dedi. (Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)