İl Genel Meclisi’nde Genel Sekreter Recep Demirtaş krizi tırmanarak büyüyor… AKP’li Terzi, CHP’li Fikret Zaman’ın bir yakınıyla olan diyaloğu nedeniyle Demirtaş’a sahip çıktığını söyledi.

“Neden sahip çıkıyorsun?”


İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısında Genel Sekreter Recep Demirtaş krizi tırmanarak büyüdü. CHP’li Fikret Zaman’ın dün partisinde yaptığı değerlendirmede “AKP’lilerin isteyip de alamadığı bir şey mi var?” şeklide açıklama yapması üzerine AKP’li İsmail Terzi, Zaman’ın oğlu Engin Zaman’ın Genel Sekreterle ilişkilerini sorarak karşılık verdi. Konuşmasında ‘bir yakını’ şeklinde imalı bir gönderme yapan Terzi, Zaman’ın hükümeti sürekli eleştirip hükümetin atadığı bürokratı bu kadar sahiplenmesine anlam veremediğini söyleyerek, “Nedense hükümet eleştiriliyor ama hükümetin atadığı bürokratla ilişkiler çok farklı. Fikret Bey’in yakını dediğimiz aynı arkadaşımız bir de Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor ve Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezaevine giriyor. Yakınınız diyerek de mesafeli söylüyorum siz anlayın gerisini. Cumhurbaşkanına hakaret eden bir kişi nasıl oluyor da bu hükümetin atadığı Genel Sekreter ile çok samimi oluyor” dedi.

“BİZ NE İSTEDİKTE ALAMADIK AÇIKLA”

AKP’li İsmail Terzi toplantıda, Zaman’ın ‘kendilerinin isteyip de alamadığı şey var galiba’ şeklinde açıklamasının arkasını söyleyip açıklaması gerektiğini belirterek, “Dün Fikret Zaman arkadaşımız bir açıklama yapmış ve açıklamaları görsel ve yazılı basında geniş kapsamlı yer bulmuştur. Açıklamasında bilmeyenlere söylüyorum diyorum ve bir şeyler anlatıyor. Yılbaşıyla ilgili olarak Hıristiyanlardan girdi Katoliklerden çıktı sonra işi Genel Sekreter Demirtaş’a başladı. Açıklamasından çok da bir şey anlayamadım. Daha sonra da Genel Sekreter hakkında konuşan arkadaşlar istediklerini alamadıkları için veya istediklerini yaptıramadığı için kendisini istemiyorlar diyor. Kendisi burada. Kendisi buradayken meraktan soruyorum gerçekten bizim isteyip de alamadığımız falan neler var söylesin de bilelim.  Bütçe görüşmeleri yapılırken kendisi iktidar için Başbakan’dan girdi hükümetten çıktı ve kapkaranlık bir 2016 tablosu çizdi. Elbette ki yaşadığımız olumsuzluklar oldu ama bu hükümet her şeye rağmen bir sürü ülke genelinde yatırımlar yapıyor ve ülke dışından gelen insanlara da bakıp onlara da yatırım yapıyor. Bunları yaparken genel hükümeti kendisi eleştiriyor ama nedense genel hükümetin atadığı genel sekreteri sahipleniyor. Kendisine meraktan sormak istiyorum kendisinin isteyip de aldığı bir şey mi var? Özel ilişkisi nedir?” dedi.

“YAKININ BACAK BACAK ÜZERİNE ATIYORDU”

Gökgöl Mağarası’nın tadilatı döneminde Fikret Zaman’ın oğlu turizmci Engin Zaman’ın Genel Sekreter Recep Demirtaş’ın yanında yayılarak oturup bacak bacak üstüne attığını ve sonra AKP’ye giderek toplantıda ‘Benim ekmeğimle oynadınız’ diyerek bağırdığını da hatırlatan İsmail Terzi, “Burada geçmiş zamanlarda bir mağara konusu oldu. Mağara konusunda da Fikret Bey’in çok yakını bir arkadaşımız bir dilekçe verdi. Buraya da teklif olarak mağaranın 3’üncü kişilere verilmesi diye geldi. Burada arkadaşlarımızla birlikte mağaranın 2’nci veya 3’üncü şahısların yapamayacağını buradaki maliyetin büyük olduğunu bu nedenle bunun Özel İdare tarafından yapılması yönünde bir karar aldık. Bu karardan sonra Fikret Bey’in yakını bizim AK Parti’ye gitti ve benim işime engel oldunuz diyerek ilçe başkanlarının bulunduğu toplantıda bağırıp çağırdı. Bu arkadaşımız o zamanlar Genel Sekreterin yanıan gelip bacak bacak üstüne atıp ‘Bana mağarayla ilgili söz verildi’ şeklinde konuşmalar yaptı. Bununla ilgili olarak şahidim olmadan da konuşmuyorum. Nedense hükümet eleştiriliyor ama hükümetin atadığı bürokratla ilişkiler çok farklı. Fikret Bey’in yakını dediğimiz aynı arkadaşımız bir de Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor ve Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezaevine giriyor. Yakınınız diyerek de mesafeli söylüyorum siz anlayın gerisini. Cumhurbaşkanına hakaret eden bir kişi nasıl oluyor da bu hükümetin atadığı Genel Sekreter ile çok samimi oluyor. Onun yanında yayılıp bacak bacak üstüne atabiliyor. Bunlar gerçekten benim çok kafama takıldı. Eğer Fikret Bey dün bu açıklamaları yapmasaydı bende bu konulara girmeyecektik. Kendisinin açıklık getirmesini istiyorum” dedi.

Terzi’nin açıklamaları sonrasında Başkan Necdet Karaveli Fikret Zaman’a dönerek “Fikret Bey söz almak ister misiniz?” şeklinde sordu. CHP’li Fikret Zaman ise, “Yok. Gerek yok” diyerek konuyu kapattı. (Umut ERSES)