Zonguldak’ın 1960-1990’lı yılları arasında o dönemki Devlet ve SSK Hastanelerinde yaşadığı “Bıçak parası” rüşveti olayı Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi açıldıktan sonra tarih olmuştu. Bunun en önemli nedeni de hükümetin muayenehaneleri kapatması ve tam gün yasasını çıkartması idi. BEÜ eski Rektörü, Dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’den sonra siyasi atamalar ve FETÖ marifetiyle göreve gelenlerle iğime kaybeden hastanede son yıllarda yaşananlar akıllara durgunluk vermeye devam ediyor.

BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Eğitim Fakültesinde kalite her geçen gün düşerken, Hastane yönetiminin olaylar karşısında basiretsiz kalması Zonguldak’ın neredeyse yarım asırlık belası olan “bıçak parasını” tekrar hortlattı.

Halkın Sesi Whatsapp İhbar hattına ulaşan vatandaşlar, “Bir süre önce safra yolu rahatsızlığı nedeniyle ……… gittik. Muayene sonrası bize safra kanalına dokunacağını yani ERCP yapacağını ifade etti. İşlemin Ereğli’de özel bir hastanede yapıldığını belirterek, bizi özel hastaneye çağırdı. Bu özel hastanede ERCP …………… bizzat kendisi tarafından yapıldı. Bu dönemde bu işlemler için kendisine ………TL ödedik. İşlem sonrası bize verilen raporda başka bir doktorun adı yazmakta idi. Kandırıldığımızı düşünüyoruz. Ayrıca, bu doktorun aynı zamanda bu işlemi daha az bir miktar ücretle BEÜ Araştırma hastanesinde de yaptığını öğrendik. Yani kandırabildiği kişilere, özel hastanede başka bir hekim adına işlem yapmakta, kandıramadıklarını çalıştığı kurumda kısmi bir işlem ücreti alarak yapmakta olduğunu anlıyoruz.

“ZORLA ÜCRET ALINIYOR”

Bir diğer konu ise 2019 yılında Elmas TV’de çıkan bir yazıda başka bir kişiye aynı şeyleri yaptığı, yatan hasta olmasına rağmen muayenehaneye çağırdığı, hastane vermesi gereken tıbbi tedavi desteğini engellediği, cihaz bozuk diyerek bu kişiyi de ERCP için Ereğli’ye götürdüğü ve orada ciddi bir ücret alındığını internette okumuş bulunmaktayım. Yani o zamandan beri bu kişiye hiçbir ceza verilmemiş ki, bu kişi aynı ticari tekniğine devam edebilmektedir. Üstelik bu kişi halen acilden yatan hastaları muayenehanesine çağırdığını ve ücret talep etmekte olduğunu da tanıdıklarımdan duyuyorum” dedi.

BAŞHEKİM NEDEN SUSUYOR?

Mesleğinde Uluslararası ve ulusal beceri ve bilgiye sahip hekimlere mobbing uygulayan ve istifalara neden olan Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban’ın neden sessiz kaldığı merak ediliyor. 2019’da yapılan bir haber bugüne kadar tekzip edilmemesi kabullenme anlamına gelirken, hala sessizliğini devam ettiren Başhekimin arkasında duranların kim olduğu ayrıca merak konusu olmaya devam ediyor. (Cevdet AKGÜN)