Partilerin başkan adayları sır gibi saklanıyor…Aday adayları Ankara’ya kamp kurdu…

Nefesler Tutuldu

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte partilerin aday listelerinde son rötuşlar yapılıyor. CHP, AKP Genel Merkezleri'nde sır gibi saklanan listelerin dışarı sızmaması için özel bir çaba harcanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak, Ereğli ve Devrek adaylarının ileri bir tarihte açıklanacağı gelen bilgiler arasında. AKP’de aday sayısının çok oluşu genel merkezi zora sokuyor. İYİ Parti ise CHP ve AKP adaylarının açıklanmasını bekliyor. Listelerin açıklanmasının ardından birçok ilçe ve beldede bu iki partiden İYİ Parti’ye transferler olacağı öngörülüyor.

CHP’DE ÖRGÜT DİRENİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisinde İl, ilçe ve belde teşkilatları arasındaki fikir ayrılıkları belediye başkan adaylıklarında da etkili oluyor. Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 22’nci dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akının’ın aday olması için çaba harcarken, İlçe Başkanı Fikret Zaman ise Harun Akın dışındaki tüm aday adaylarına mavi boncuk dağıtıyor. CHP Ereğli’de örgütün desteklediği Erol Çivci ile seçimlere gitmek isterken Halil Posbıyık genel merkezden aradığı desteği bulamıyor. Devrek’te ise ilçe teşkilatının desteklediği Çetin Bozkurt’un karşısında aday olan Songül Malkoç Ankara’da başkan adaylığına en yakın isim olarak gösteriliyor. Zonguldak’ta yarış belediye başkan aday adayları arasındaki bilek güreşine dönüştü. Bazı adaylar Ankara’ya kamp kurdu. Zonguldak adayının açıklanmayışı örgüt içerisindeki çatışmayı körüklüyor.

AKP ADAY BOLLUĞU

Öte yandan Zonguldak adayını açıklayan AKP, Ereğli’de çetin bir yarış hakim. Mevcut belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Erol Şahin ve Fazlı Erdoğan favori gösterilen isimler arasında. AKP, Gökçebey’de Mustafa Çetin’le, Devrek’te mevcut Belediye Başkanı Mustafa Semerci ya da Sezai Bükrü arasında tercih yapılacak. Kulislerde Semerci’nin bir adım önde olduğu konuşuluyor. Alaplı’da Celil Uzun’un adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Çaycuma’da ise İlçe başkanı Vesel Karani Doğancı ile Mithat Gülşen arasında kıyasıya yarış var. Kozlu’da favori gösterilen Ali Bektaş hakkında çıkan iddialar nedeniyle yarışta ağır yara aldı. Mevcut başkan Kerim Yılmaz mevcut aday adayları arasında en iddialı isim haline geldi. Kilimli’de favori gösterilen Şenol Yücel, Demir ailesinin adayı olarak lanse edilince genel merkez başka aday arışına girdi.