Zonguldaklı Yazar İrfan Yalçın son kitapları için düzenlenen imza gününde,“Ve bu Zonguldak… Ben nereye gitsem benim arkamdan gelen Zonguldak. Ben bu Zonguldak’ı öyle sevdim” dedi


Zonguldak’ın yetiştirdiği en değerli yazarlardan olan İrfan Yalçın, peş peşe yayımladığı iki kitabı Zonguldaklılara imzaladı. “Sisler İçinden” adlı şiir ve “Aşkın Yedi Rengi” adlı romanı için Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlenen imza günü Maden Mühendisleri Odası lokalinde yapıldı. İlgili bir izleyici topluluğunun katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Mehmet Çelikel Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şenay Koca yaptı. Karaman Çok Programlı Lisesi Türk Dili Edebiyatı ÖğretmeniŞebnem Tavgaç’ın yazarın yayımlanmış kitaplarını tanıttığı etkinliğe Mehmet Çelikel Lisesi öğrencileri Recep Erarslan, Gülce İnce, Berat Ermiş, Furkan Sadıklar ile Gazi Mustafa Kemal Ortaokulundan Uğur Koca şiir ve müzikleriyle renk kattı.

BU ROMAN ZONGULDAK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
Etkinliğin moderatörlüğünü yapan Şenay Koca, “Aşkın Yedi Rengi” adlı romanın üç bölümden oluştuğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Birinci bölümü ‘Masal kuşları kadar güzel’ diye başlıyor. Burada bize Zonguldak betimlemesi yaparak kişiler tanıtlıyor. Tanıtılan kişiler oya gibi işlenmiş.İkinci bölüm çok daha önemli. Biçim içinde biçim dediğimiz bir şey var. İpek zarflı pembe mektuplar var. Her bir mektubun hitabı çok güzel, günümüz dilinde kullanmadığımız hitaplar. Üçüncü bölümde kanayan günler var. Sevgisiz bir toplumun başımıza neler getirdiğini anlatan bir bölüm. Gerçekten de öyle bir toplum ki, nerede üretildiği belli değil. Ama bence belli, bu tür toplumlar televizyon ekranlarında üretiliyor. Bu roman Zonguldak açısından çok önemli” dedi.

BEN BU ZONGULDAK’I ÖYLE SEVDİM
Koca’nın anlatımları sırasında kitapla ilgili sorduğu soruları yanıtlayan İrfan Yalçın, “Benim burada sizler gibi dostlarım var. Benim burada ölülerim var. Benim burada yaşlanmayan anılarım var. Ve bu Zonguldak… Ben nereye gitsem benim arkamdan gelen Zonguldak. Ben bu Zonguldak’ı öyle sevdim. Ve sizlerin de öyle sevmesini isterim. Çok azsınız, nicelik olarak azsınız ama nitelik olarak büyüksünüz. Diliyorum ki kitabımı okuyup beğeneceksiniz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. İrfan Yalçın konuşmaların ardından okurlarına kitaplarını imzaladı. (Haber merkezi)