Zonguldak’ta 2016 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir oyuncu ve kursiyer sayısına ulaşan Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ilk defa yurtdışı seyahatine çıkarak, Bulgaristan’ı fethetti.
Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak olan 11. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılmak üzere Zonguldak’tan ayrılan heyet, kültür elçisi görevini üstlenerek, Türk kültürünü ve halk danslarını tanıtacak. NESİL Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hikmet Bankoğlu yaptığı açıklamada, Varna’da 8 Temmuz’a kadar süren uluslararası festivalde Zonguldak’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.
Festivale birçok ülkenin halk dansları gruplarının katılacağını anlatan Bankoğlu, “Zonguldak, Bodrum ve Artvin yöresi halkoyunlarının yanı sıra Roman ve Türk folklorunda yer alan iki oyuncu tarafından müzik eşliğinde komik, eğlenceli, koreografili, müzikli geleneksel bir ramazan eğlencesi olan Aşuk İle Maşuk oyununu sergileyeceğiz. Ne mutlu ki bizlere yeni kurulmamıza rağmen büyük bir aile olduk ve disiplin içerisinde çalışmamız neticesinde yurtdışından davet aldık. Kısa zamanda kendi yetiştirdiğimiz gençlerimizle ilk seyahatimizi de böyle anlamlı bir şekilde yapıyoruz. İlk seyahatimiz olan Bulgaristan’da ses getirdik. Bu anlamda emeği geçen tüm halkoyunları eğitmenlerimize ve oyuncularımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.