Zonguldak Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Turhan Demirtaş:

“Neyin peşindeler yakında anlarız”

Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş, Fevkani Köprüsü ihalesinin tek taraflı iptali, meclisten geçirilen geçici su aboneliği kararı ve Merkez Çarşısı’yla ilgili son derece önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle köprü onarım ihalesinin iptalini eleştiren Demirtaş, “Köprü altı esnafını tahliye etmeden bile, köprüdeki gözle görülen bozulmalar onarılır, ömrü en az bir bu kadar daha artar görüşündeyim. Böyle bir ihale şartnamesi hazırlanmış olsaydı, hem maliyeti daha az olurdu, hem de onarımı biterdi. İhale tek taraflı fes edilmez, kamu zararı da oluşmazdı. Herhalde Belediye Başkanının ve destekçilerinin beklentileri başkaydı. Neyin peşinde oldukları yakında ortaya çıkar.” dedi.

GEÇİCİ SU ABONELİĞİ YASAL DEĞİL

Geçici su aboneliği kararının yasal olarak uygulanmasının mümkün olmadığını, imar affı niteliğinde bir karar olduğunu dile getiren Turhan Demirtaş, “Kamunun zararına olan, bedeli çok düşük geçici su aboneliğinin; gerekçesi ve amacı nedir? Abonelik kimlere, nasıl ve hangi şartlarda yapılacaktır? Bunların hiç biri belli değildir ve hiçbir yönetmelikte de açıklaması yoktur. Madde bu belirsiz haliyle; adamını bulana göre uygulanacak, her türlü rüşvet söylentisine açık, şaibeli, gölgeli bir maddedir. Geçici, üst yöneticilerin sözlü talimatlarına ve zorlamalarına dayanamayarak geçici su aboneliğini yapacak personel, kesinlikle yargılanır ve çok büyük olasılıkla da cezalandırılır görüşündeyim.” şeklinde konuştu.

MERKEZ ÇARŞISI FELAKETE DAVETİYEDİR

Merkez Çarşısı binasının yıllar içindeki kat ilavelerinin belediye tarafından yapıldığını ve satıldığını ve binanın gözle görülür şekilde tehlike arz ettiğini söyleyen Demirtaş, “Çarşı geçici olarak yapıldığı ve satıldığı yıllarda da, statik yönden sağlıklı değildi ve deprem yönetmeliğine de uygun olarak yapılmamıştı. Bence bu durumda belediye bilerek ayıplı mal satmış oldu. O nedenle belediye çarşının güçlendirme projelerini ve güçlendirilmesini üstlenmelidir görüşündeyim. Güçlendirmelerin, facialar yaşanmadan bir an önce, hiç vakit kaybetmeden yapılıp bitirilmesi gerekiyor. Yoksa gecikilen her geçen gün felakete davetiyedir.” dedi.