Binanın tuğla duvarları ve dış cephe kaplamaları imar yoluna tecavüzlü olarak yapılmaktadır”

Geçtiğimiz 30 Haziran 2015 Salı günü gazetemizde de yer alan Belediye meclis üyesi Zeki Çolakoğlu’nun yapımını üstlendiği Gazipaşa Caddesi üzerinde ve tam Aksaray İşhanı’nın karşısındaki binanın imar yoluna tecavüzlü olarak inşa edildiği Belediye tarafından da kabullenildi.

Bu konuda Belediyeye 15 Mayıs 2015 tarihinde dilekçe veren Mustafa Ustaoğlu’na Belediye’den Başkan yardımcısı Kemal Cangöz imzalı bir cevap verilerek “İlgi dilekçenizde bahsi geçen konu, yerinde ve imar planlarında incelenmiş olup; söz konusu yerde yapılmış olan tuğla duvarın imar yoluna tecavüzlü olduğu görülmüştür. Ayrıca binanın dış cephe giydirilmesi de aynı şekilde imar yoluna tecavüzlü olarak yapılmaktadır” denildi.

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ YAZ TATİLİNDE Mİ?

Binanın bu şekildeki inşaatının sürmesi Belediyeye bu konuda dilekçe vermiş olan Mustafa Ustaoğlu’nu da şaşırttı. Ustaoğlu “Belediye resmen binanın yollara tecavüzlü olarak inşa edildiğini kabul ediyor, peki bu durumda Belediye İmar Müdürlüğü ne yapıyor? Belediye İmar Müdürlüğü yaz tatiline mi çıktı? Bu duruma müdahale etmesi gerekmiyor mu? Bu binanın denetiminden sorumlu Yapı Denetim Şirketi hangisiyse bu duruma göz mü yumuyor?” diyerek yasa ve yönetmeliklerin derhal işletilmesini istedi ve “aksi takdirde bu makamlar suçlu duruma düşeceklerdir” dedi.

Belge 1: Haber gazetemizde 30 Haziran ‘da bu şekilde yer almıştı

Belge 2: Belediye Başkan Yardımcısı  Kemal Cangöz cevabi yazısında tecavüzün tespit edildiğini açık açık vurguluyor

(Eren Aşkar)