İYİ Parti kurucu üyesi Şükür Küçükali, 23 Haziranda yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’na Trabzonlu olduğu için Pontus ve Yunan yakıştırması yapanlara İstanbul seçmeni 13 bin olan oy farkını 814 bin farka çıkartarak en iyi cevabı sandıkta verdiğini söyledi. Kendisi de Trabzonlu olan Küçükali, bu sözleri söyleyenlerden çok sessiz kalan hemşehrilerinin tavrını içine sindiremediğini ifade etti. 

Trabzonlu olupta Pontus ve Yunan yakıştırmasına tepki vermediği gibi destek verenlere de bir öneride bulunan Şükür Küçükali, özellikle 20 bini aşkın Trabzonlu’nun yaşadığı Zonguldak’ta çok tartışılacak şu açıklamayı yaptı: 

“Trabzonlu olupta butür alçakça açıklamalara destek verenlere önerim; en yakın nüfus müdürlüğüne gidip nüfus cüzdanlarındaki doğum yeri hanesine  “Pontus” yazdırmalarıdır. İstanbul seçmeni Yunan ve Pontus yakıştırması yapanlara en iyi cevabı sandıkta vermiştir. 
Öte yandan, Trabzon Ortahisar AKP Beldiye Başkanının vermiş olduğu tepkiye de bir Trabzonlu hemşerisi olarak teşekkür ediyor, aynı duruşu diğer halkı temsilen seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanlarından da bekliyoruz”