Halkın Sesi’nden Cumhurbaşkanı Sarayı’na davet edilen madencilere çağrı

O davete gitmeyin!

Madenci arkadaşlar! Bir iş çıkışında elinizin yüzünüzün karasıyla binmek zorunda kaldığınız minibüste, koltukları kirletmemek için ayakta yaptığınız yolculuk, izleyen herkesin vicdanında tertemiz bir sayfa açtı. Maden işçilerinin iç güzelliğini, doğaya karşı amansız mücadele içindeyken bile inceliklerin insanı olduğunu göstererek hepimizin gururu oldunuz. Tüm Zonguldak halkı adına sizlere teşekkürü borç biliyoruz. Sizler o haberin gazete sayfalarına düştüğü, bilgisayar, televizyon ekranlarından göründüğü andan itibaren acılı kentimizi, tüm maden emekçilerini, Türkiye işçi sınıfını temsil eden bir kimlik kazandınız. Bu yüzden, üzerinizde her zamankinden çok daha büyük bir sorumluluk var.

DAVET YAŞAMSAL ÖNEMDEKİ BİR ZAMANA DENK GELDİ
Madenci arkadaşlar!  Bu yüce gönüllüğünüz nedeniyle ülkenin dört bir yanından davetler aldınız. “Davete icabet gerekir” diyerek birçoğuna da katıldınız.  Kentimizi, madenciyi oralarda en iyi şekilde temsil edip bizlere değer kattığınızdan eminiz. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılacak Cumhuriyet Resepsiyonu’na davet edildiniz. Bu davet, tam da mecliste Zonguldak Kömür Havzası için kritik bir yasanın görüşüldüğü sırada geldi. Zonguldak’ı ayağa kaldıran yasa tasarısına göre TTK’nin tüm imtiyaz hakları özel girimşicilere devredilebilecek. 


KENTİN KAHRAMANI OLARAK TARİHE GEÇİN
Madenci arkadaşlar! Hepimiz biliyoruz ki, TTK’nin kapanarak kent ekonomisinin tümden çökmesi anlamına gelecek bu yasanın mimarı Sayın Cumhurbaşkanıdır. Sizin için zor bir karar olacak ama lütfen bu davete katılmayın. Katıldığınızda davetli iki bin kişi arasındaki 6-7 kişiden biri olacakken, katılmadığınız takdirde, Zonguldak Kömür Havzası’nda yaşayan 1 milyon insanın sözcüsü, içinden geçen duyguların tercümanı, vicdanı, kahramanı olacaksınız. Tarih sizi göreve davet ediyor. Gün elinizin, yüzünüzün karasına sahip çıkma günüdür. Halkın Sesi olarak, sizi resepsiyonda binlerce kişi arasında çekilmiş bir fotoğraf karesi olmak yerine kentine sahip çıkan tarihsel bir kişilik olarak yerinizi almaya davet ediyoruz.