Maddi olanaksızlık nedeniyle İstanbul Üniversitesindeki bölümüne 2. Yarıyıl devam etmeme kararı alan Zonguldaklı B.Y’ye hayırseverlerce yardım sağlandı

Geçtiğimiz hafta sayfalarımızda duyurduğumuz Üniversiteli B.Y’nin maddi olanakları elvermediği için ikinci yarıyılda okuluna dönmeyeceği haberi hayırseverleri harekete geçirdi.

Konuyla ilgili olarak Halkın Sesi imtiyaz sahibi Mustafa Özdemir ve Halkın Sesi yazarı Sermet Aksu’yu arayan hayırsever vatandaşlar isimlerinin verilmemesi kaydıyla B.Y’ye gereken bursları sağlayacakları sözünü vererek hesap numarasını aldılar.

Bu arada bir kereye mahsus olmak üzere yardımda bulunmaya söz verenler de bu sözlerini yerine getirdiler. Bunlar arasında Kuzey Kıbrıs’ta öğrenim görmekte olan ve bizleri çok duygulandıran “böyle öğrencilerin halinden en çok ben anlarım ama gücüm bu kadar” diyerek günlük harçlığını B.Y’ye gönderen öğrenci bir genç bile vardı.

Halkın Sesi Gazetesi olarak biz de B.Y’nin okuluna geri dönmesine olanak sağlayan tüm okurlarımıza ve hayırseverlere teşekkür etiğimizi, üniversiteli genç kızın da aynı duygularla kalbî şükranlarını sunduğunu buradan duyururuz. (Sermet AKSU)