Hüseyin Kolçak, TTK Kozlu kuyu başında evlenmişti

O GÜN GÜLDÜRMÜŞTÜ, BUGÜN AĞLATTI

Kanser tedavisi gördüğü İzmir'de vefat eden GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak'ın cenazesi TTK Kozlu Müessesesi kuyu başında düzenlenen törenle uğurlandı. Ancak Hüseyin başkanın 5 yıl önce aynı yerde Yasemin Çakıcı ile dünya evine girerek en mutlu gününü yaşadığı anlara şahit olanları ayrıca hüzünlendirdi. 
28 Mayıs 2016'da TTK Kozlu kuyu başında madenci baretiyle nikahı kıyılan Kolçak çiftinin nikah şahitleri de canı gibi sevdiği maden işçileri olmuştu. Son anına kadar Zonguldak'ı ve maden işçisini dilinden düşürmeyen Kolçak'ın naaşı, 5 yıl nikahının kıyıldığı kuyu başına getirildi. Bu detaya vakıf olanlar, törende ayrı bir hüzün yaşadı. 

NİKAHTA NE DEMİŞTİ?
Hüseyin Kolçak, en mutlu günlerini yaşadıklarını ancak kalplerinin yarısının maden ocağında eylem yapan işçilerle beraber olduğunu söylemişti. Kozlu maden ocağında arkadaşlarıyla birlikte 28 yıldır işçi olarak çalıştığını belirten Kolçak, şöyle konuşmuştu:
"Bu fikrimizi de TTK’nin her ne olursa olsun gündemde tutulması adına planladık. Gün geçtikçe kan kaybediyoruz. TTK göz ardı ediliyor, gözden düşürülmüş durumda. Ne olursa olsun işçi alımının biran önce gerçekleştirilmesi lazım. Zonguldak’ın geleceği adına TTK’ya bir an önce işçi alınması lazım. En mutlu günümü burada yapmak istedik. Arkadaşlarıma bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum." (Halkın Sesi)