Zonguldak Nıstalji’nin editörü, Araştırmacı Yüksel Yıldırım, dünkü Önder gazetesinde yayınlarken fotoğrafın hikayesini yazdı.

İşte Zonguldak plakalı bir araçla poz veren Ajda Pekkan’ı ve aracın hikayesi:


***
67 AJDA 667

1983 yılı baskılı “GONG” dergisinde yayınlanan Ajda Pekkan posterindeki bir detay günümüze taşındı. Ereğli Önder Gazetesinin yaptığı haber de dönemin Starı Ajda Pekkan’ın (67) Zonguldak plakalı eski model klasik araba ile verdiği poster merak konusu oldu…

Haberin tamamı şöyleydi;
“Ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın 36 yıl önce Gong Dergisine verdiği pozlarda kullanılan 67 plakalı bu özel aracın sahibi kim acaba ? İstanbul’dan bu fotoğrafı gönderen gazetemiz okuru, “Bu fotodaki araç bulunur ise Ajda hanıma yeniden çekim yaptırılır ve tanıtım amaçlı da kullanılabilir” sözleriyle görüşlerini öneriye dönüştürürken “Neden olmasın?” notunu da ekledi. Fotoğraftaki aracın plakasındaki son iki numarasının da resmi kayıtlardan bulunarak, aracın sahibinin belirlenebileceği de belirtildi…”

Haber, “Zonguldak Nostalji” sosyal medya sayfasından yayınlandı. Takipçiler tarafından gelen bilgiler ve fotoğraflar ışığında merak edilen konuya ait ayrıntılar açıklığa kavuştu.

Takipçi Hikmet Çalık ve Avni Algan bazı bilgiler paylaştılar. Aracın plakası, ilk ve ikinci sahibinin kim oldukları belli oldu.

Takipçi Avni Algan, aracın Zonguldak’taki ilk sahibi ve Ajda Pekkan’ın araçla birlikte yeni fotoğraflarını paylaştı. Ancak daha sonra iletişim sağlanamadı.

Fotoğrafta görülen aracın sahibi Muhittin Algan’dır. Fotoğrafları paylaşan oğlu Avni Algan’dır. Kendisi Zonguldak’ta yaşıyor. 

67 AF 667 plakalı araç, 1930 model Opel marka. Orijinal rengi, bej renkli gövde ve haki koyu yeşil çamurluklara sahip. Muhittin Algan aracı Yeniçarşı’da Civelek İş Hanı yanında hizmet veren bir lokantacıya satmış. 1980’li yıllarda araç lokantacı Bahattin Ustanın oğluna geçmiş bundan sonraki serüveni hakkında daha fazla bilgiye ulaşılamadı.

Aracın şimdiki durumu ve Ajda Pekkan posterine konu olan ayrıntıları ilerleyen zamanda açıklığa kavuşabilir. Gelişme oldukça takipçilerimizle paylaşacağız…

Zonguldak Nostalji
y.yıldırım