Haber: Mustafa ÖZDEMİR

Zonguldak'ta gündemden düşmeyen tefecilik faaliyetlerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Geçtiğimiz günlerde Halkın Sesi'nin gündeme getirdiği ve büyük yankı bulan  tefeciler yüzünden şehri terk etmek zorunda kalan "Minik" lakaplı kaporta ustası Özkan Esen'e tefeyle para verip işyerine çöken kişinin Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın işe aldığı ve "sağ kolu" olarak bilinen kişi ve onun arkadaşları  olduğu öğrenildi.

ALAN PANİKLEDİ!

Halkın Sesi'nin haberi üzerine tefeciler yüzünden işyerinin kapısına kilit vurarak Antalya'ya giden Özkan Esen'i telefonla arayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, "Zonguldak'a dön işinin başına geç" dedi. Bu garanti üzerine şehre geri dönen Minik Oto Kaportanın sahibi Özkan Esen tefecilerin çöktüğü işyerini geri aldı. Tefeciler yüzünden evliliği de bitme noktasına gelen Özkan Esen'in yaşadığı süreçle ilgili şu ana kadar yasal tahkikat başlatılmadı. Başkan Alan'ın yanına aldığı tefecilere karşı nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor.

O MÜDÜRÜ KİM KORUYOR?

Bilindiği gibi son tefeci operasyonu sonrasında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli 2 polisin istifa etmek zorunda kalmıştı. Halkın Sesi'nin defalarca gündeme getirdiği "polis-tefeci" işbirliği iddialarının en büyük ayağı olan üst düzey polis müdürü hakkındaki iddialar ise örtbas edildi. Gayrimeşru ilişkileriyle anılan o polis müdürü aylarca tefecilerden aldığı arabayı kullanmış, bu kişilerle maddi ilişkiye girmişti.