Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Başkanı Murat Pulat’ı ziyaret etti. Aylık grup toplantısının yapıldığı İl Başkanlığında 2021 yılı İl Özel İdaresi bütçesi görüşüldü.
Toplantı sonunda açıklanan basın duyurusunda şu görüşlere yer verildi;

ZONGULDAK KÖYLERİNİN SORUNLARI ÖDENEKLER KISITLANARAK ÇÖZÜLEMEZ

"Zonguldak İl Özel İdaresinin 2021 yılı bütçesi 138.000.000TL olarak bağlandı. Oysa bir önceki bütçe ise 145.000.000 TL’ idi. Önceki yıllarda her dönem belli oranda artırılan bütçe ödeneklerinin, yıllardan sonra ilk kez bu yıl azalması, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu bunalımın bir yansımasıdır.
TÜİK verilerine göre bile ülkemizde ki yıllık enflasyon %10-15’ler düzeyindedir. Özel idare bütçesinin de en az bu düzeyde artırılması 160-170 Milyon TL’ye çıkarılması gerekirken geçen senenin bütçesinden de geriye çekilmesi, Zonguldak köylerimizin sorunlarının çözümünü de zorlaştırmaktadır. Zonguldak köylerimizin yol, su, kanalizasyon, tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi konusundaki sorunlarının çözümü ,bu yetersiz ödeneklerle daha da geriye gitmektedir.
Halbuki Zonguldak, Türkiye bütçesine katkı veren iller arasında 6.sırada yer almaktadır. Gelirlerin giderleri karşılama oranı %177 dir. Bu anlamda Zonguldak 3 ödeyip 1 almaktadır.
Zonguldak daha fazla ödeneği ve yatırımı fazlasıyla hak etmektedir.
Zonguldak köylerimizin sorunlarının çözümü ödenekler kısıtlanarak değil, Zonguldak’a gerçek değerini ,hak ettiğini vererek sağlanabilir."