ÖDP Başkanlar kurulu üyesi Alper Taş
"Emeğin başkentinde emeğe saldırı var" 

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, akşam Alaborina Restoran'da partisinin düzenlediği dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada emeğin başkenti Zonguldak'ta emekçilere ciddi saldırılar olduğunu söyledi. Hükümetin direnen Zonguldaklı madencilere ölümü gösterip sıtmaya mahkum ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Emeğin başkentinde emeğe saygısızlık var. Sendikalı olmak istedikleri için işten atılan insanlar var. Sendika talep eden işçiler taleplerini dile getirdiklerinde işten atıldılar.  Emeğin karşındaki her saldırıda onları yanlız bırakmamak lazım.

Yine geçtiğimiz günlerde hükümet madenleri  özelleştirme kararı ile işçilere ölümü gösterip sıtmaya mahkum ettiler. Bugün gelinen noktada işçi sınıfının  talebi kamulaştırma olmalıdır.  Bugün sorulması gereken soru bu siyasal İslamcılık rejimin nasıl yenileceğidir. "AKP yenilmez" sözü şehir efsanesinidir. Halk AKP'nin yanında duruyorsa kendimizde de aramalıyız.  Erdoğan yenildiğini farkında.  Burada sorun muhalefetin ortak bir iktidar stratejisi olmamasıdır. AKP'yi  yenmek sokaktan geçiyor. Ama anarşiyle değil barışçı ve özgürlükçü omalıyiz.  Sokak hepimize iyi gelir."