Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 9. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ni 30 Aralık Cumartesi günü ÖDP Zonguldak İl Binası’nda gerçekleştirildi. Üyelerin ortak iradesi ile hazırlanan yönetim listesi ile girilen kongreden Merkez İlçe Başkanı Elçin Kınay Bayrak ile yolculuğa devam etme kararı çıktı.

ÖDP üye ve Parti dostlarının yoğun katılın gösterdiği kongrede, Kınay Bayrak’ın açılış konuşması ve akabinde yapılan saygı duruşu ile başladı. Musa Altay, Akın Koç ve Sibel Uyrum Şener’in divan kurulu görevini üstlendi. İlçe Yönetimi adına sunulan Mali Rapor ve Çalışma raporunun aklanması ile devam edilen kongre boyunca üyeler ve yönetici adayları mücadele çağrısında bulundular.

Yapılan seçimlerin ardından Merkez İlçe Başkanı Kınay Bayrak, Eylül ayı içinde kaybettikleri İl Başkanları Ali Deliak’ı anarak başladığı konuşmasını ; “Ülke emekçiler için gün geçtikçe daha yaşanılması zor koşulların ortaya çıktığı, hak kayıplarının arttığı bir atmosfere sürükleniyor. Grevlerin yasaklandığı, kadına şiddetin tırmandığı, göçmenlerin ırkçılık ile ayrımcılık gördüğü, doğanın talan edildiği bu atmosferde ülkenin ve dünyanın devrimcilere ve daha çok direnişe ihtiyacı olduğu aşikardır. Bu sebeple yeniden çıktığımız yolculukta daha çok mücadele ve daha çok direniş için, çocuklarımıza daha onurlu bir gelecek bırakmak için tüm Zonguldaklılar’ ı birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” sözleri ile tamamladı.

ÖDP Merkez İlçe yönetiminde Başkanı Elçin Kınay Bayrak dışında Cemal Kaynar, Haydar Şentürk, Mehmet Ali Karadağ ve Turan Karagöz yer aldı.(Haber merkezi)