Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Eğitim Salonunda, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine beyaz şapkalı hacker ve network güvenliği konuları anlatıldı.
Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) yaptığı teknik destek başvurusu sonucu kabul edilen “Bilgisayar Ağları ve İnternet Güvenliği” başlıklı projesi uygun görülerek 15-19.02.2016 tarihleri arasında BAKKA Eğitimi Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bilgi Güvenliği Akademisinden Halil Dalabasmaz’ın eğitmen olarak katıldığı eğitime Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 10 teknik öğretmeni katıldı. Eğitimde beyaz şapkalı hacker ve Network Güvenliği konuları anlatıldı.
Eğitim de şu bilgilere yer verildi:
“Beyaz Şapkalı Hacker (Certified WhiteHat Hacker); Bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, kısacası bilgisayar dünyasının kötü adamları ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli güvenlik uzmanı yetiştirmeyi amaçlamıştır. Eğitiminde katılımcılara saldırganlara karşı koyabilmek için gerekli olan en uygun savunma yöntemlerinin seçilmesi ve bu yöntemlerin en verimli şekilde nasıl kullanılacağı öğretilmektedir.”
Eğitimin son gününde başarılı olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri sertifikalarını aldılar.