Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubesi İl Vergi Dairesi önünde OHAL sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Vergi Dairesi önünde biraraya gelen KESK’liler  “OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz” diyerek yaşanan süreçlere ilişkin tepkilerini dile getirdiler. KESK adına açıklamalarda bulunan dönem sözcüsü Hayri Anıl Çetin, “Bugün 16. ayı olan OHAL’in tekrar uzatılması isteniyor. Bu süreçte 28 KHK çıktı ve 289 yasa meclis denetimine girmeden KHK aracılığıyla resmileşti. Darbe girişimine karşı uygulanan OHAL’de evlilik progtamlarının yasaklanması, kış lastikleri gibi konular da yasalaştı. Darbe girişimine bu konularla mı müdale ediliyor? Artık AKP iktidarı ülkeyi KHK’lar olmadan yönetememektedir. Bu durumun çözümü OHAL değil demokrasidir.  Ayrıca bugün mecliste 2018 bütçesi görüşülüyor. Bu bütçe emekçinin değil savaşın bütçesidir. Bugün tüm Türkiye’de OHAL sürecine ilişkin sesimizi duyuruyoruz. Mücadelemiz ateş almıştır ve bu mücadele ile kış aylarını direnerek ısıtacağız!” Dedi.

Türkiye’deki siyasal iktidarın derin bir kriz yaşadığını dile getiren KESK üyeleri açıklamanın ardından Gazipaşa Caddesi'nde bildiri dağıttımı yaparak OHAL'in biran önce son bulmasını ve işten çıkarılan yüzbinlerce kamu emekçisinin de işlerine geri alınması gerektiğini belirttiler.