Kamu Emekçileri Sendikları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubesi devam eden Olağanüstü Hal (OHAL) süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"OHAL işlemleri inceleme komisyonu oyalamacasına son verilsin" diyen KESK'liler PTT Zonguldak Şubesi önünde biraraya geldi. KESK Dönem Sözcüsü Hayri Anıl Çetin yaptığı açıklamada OHAL sürecinde yapılan uygulamaların yüzbinlerce insanı mağdur ettiğini belirterek  "OHAL ile birlikte KHK’lar eliyle yasama işlevsizleştirilirken, yürütme tek adamda toplanmış ve yargı siyasi iktidarın önceliklerine ve gündemine uygun kararlar alarak varlık gerekçesini ortadan kaldırmıştır.Yargının bu hali bile AKP’ye yeteri kadar güven vermemiş olacak ki, OHAL ve KHK’lar eliyle birçok hukuksuz işlem yargı denetiminden kaçırmaktadır.
OHAL İşlemlerini inceleme Komisyonu bunun en somut örneğidir." dedi. 

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun çıkarılan KHK'larla ihraç edilen kamu emekçileri ilgili hiçbir karar vermediği belirten Çetin, "Hala bir başkanı olmayan 7 üyeli Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu bir yıldır ihraç edilen kamu emekçileri hakkında karar vermiş değildir.  Komisyon bugün bazı kararlar alsa dahi tüm dosyaları sonuçlandırması yılları alacaktır." diyerek OHAL sürecinde yaşanan mağduriyetin yıllarca sürebileceğini söyledi.

KESK MYK üyesi İlhan Yiğit'de OHAL sürecine tepki göstererek "15 Temmuz darbe girişimi ile düzenlenen süreçle yüzleşiyoruz. 15 Temmuz'u Allah'ın bir lütfu olarak gören siyasal iktidar OHAL ile bir karşı-darbe süreci başlatmıştır. Yaşanan mağduriyetler göz önündedir. OHAL kaldırılmalı haksız yere işten çıkarılan binlerce kamu emekçisi işlerine iade edilmelidir." dedi.

Basın açıklamasının ardından PTT'ye yönelen KESK'liler Başbakanlık'a telgraf çekerek yaşanan sürece ve ihraç kararlarına ilişkin tepkilerini ilettiler