Mavi bayraklı Kapuz Plajında denize girenleri arı ve sinek sokması üzerine bir açıklama yaparak “gelenler wc kullanmıyor, tuvaletler boş” şeklinde konuşan Plaj idari sorumlusu Mustafa Kaya’yı Zonguldak tüketici hakları Derneği Şube başkanı Ali Topaloğlu “konu incelenmeli, halkımız tuvalet adabını çok iyi bilir” şeklinde yanıtladı.

Topaloğlu denek şubesinden konu üstünde yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
Bugün yerel ve ulusal basında çıkan bir haberde ilimizde bulunan Mavi bayraklı plajda yaşanan sinek ve arı sokmalarının kaynağı olarak plajdan faydalanan tüketicilerimizin Tuvalet kullanma alışkanlığı olmadığından kaynaklandığı plaj yöneticisi tarafından açıklanmıştır.

Biz Tüketici Örgütü olarak bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Bir kent halkını Tuvalet adabından yoksun göstermek ve bu haberin ulusal basında haberleşmesi utanç vericidir. İnsanlar plaja denize girmek için gidiyor. Tuvalete ancak ihtiyaçları olunca girerler. Tuvaletlerimiz boş demek ne anlama geliyor.

 Bu kent halkı yıllardır bu plajı kullanmakta hatta arıtma olmadan da kullanmakta bugün böyle bir sorun varsa bu öncelikle oradan sorumlu olanların sorumluluğundadır. Bunu bir kent halkına mal etmek doğru değildir.

Eğer bir sorun varsa bu kentte bulunan sağlık müdürlüğü, Tarım müdürlüğü ve belediye ekipleri gerekli önlemleri almalıdır. 

İlgili kurumlara çağrımızdır. Plajda gerekli çalışmalar yapılarak sorunun nedeni kamuoyu ile paylaşılmalıdır.