Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, son günlerde okul kantinleriyle ilgili şikayetlerin arttığını belirtti.

Kullanım ömrü geçmiş yada geçmeye yakın ürünlerin satıldığı ile ilgili şikayetlerin arttığını vurgulayan Başkan Topaloğlu, bu duruma da okul yöneticilerinin göz yumduğu ilgili velilerin şikayetleri olduğunu söyledi.

Yetkilileri uyarıda bulunan Topaloğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi; "Okul kantinlerinde kullanım ömrü geçmiş yada geçmeye yakın ürünlerin satıldığı ile ilgili şikayetler gelmektedir. Ayrıca, Bakanlık tarafından öğrencilere satılması yasaklanan bazı ürünlerin satıldığı yönünde şikayetler var. Daha da önemlisi öğrencilere fahiş fiyattan satış yapıldığı, öğrencilerin kantinlerden ürün almaya zorlandıkları mevcuttur. Bu duruma da bazı okul yöneticilerinin göz yumduğu ifade edilmektedir.

Yetkilileri uyarıyoruz. Gerekli denetimler yapılmalı yanlış yapan çocukların sağlığını tehlikeye atanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılmalıdır. Okul yöneticileri de bu konuda uyarılmalı, bu ve benzeri olumsuzluklar önlenmelidir." (Haber Merkezi)