Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘Güvenli Eğitim’ projesi kapsamında her okulun güvenliği bir polis amirine zimmetlendi.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından oluşturulan ‘Güvenli Eğitim’ projesi Emniyet Müdürü Timur Özgen tarafından okul aile birliği yöneticileri ve gazetecilere anlatıldı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı toplantı salonun gerçekleşen toplantıda Özgen, slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara projenin amaçlarını ve içeriği hakkında detaylı bilgi verdi.

Ereğli’de 2012 ve 2013 yıllarında polis bölgesindeki okullarda işlenen suçları tespit ederek üzerinde bilimsel analizler yaptıklarını belirten Özgen, buna göre her okulun sorumluluğunu bir polis amirine verdiklerini anlattı. Suçun en fazla işlendiği okula en rütbeli amiri görevlendirdiklerini belirten Özgen, okullardaki suç oranının azaltılması için sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağını, ailelerinde bu müdahaleye destek vermeleri gerektiğini savundu. Okul çevrelerinde ki umuma açık yerler ve tekel bayileri gibi alanlarda öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmemesi için diğer kurumlarla iş birliği yaparak her türlü önlemi alacaklarını, ayrıca okul çevresinde gençlere uyuşturucu madde satmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceklerini dile getirdi. Okul çevrelerinde sürekli sivil polis ekiplerinin bulunacağını anlatan Özgen “Öğrencilerimiz ders aralarında, öğlen paydosu yada okul çıkışlarında biliyorsunuz okul çevrelerinde tekel bayileri var. Oralar kötü alışkanlıklar edinmeye müsait yerler. Dolayısıyla biz bu işin içerisine belediyeyi de dahil ettik. Belediyemiz okulların etrafındaki bütün yerleri ruhsat yönünden denetleyecek. Okul dışı faktörlerle ilgili gerek okul çevresinde öğrenci olmayan şahısların bulunması gerekse yetersiz aydınlatmalarla ilgili tespitler yapacağız. Okulla ilgisi olmaya şahısların okul çevrelerinde bulunması ile ilgili özellikle okul aile birliklerine ve velilerimize şu mesajı vermek istiyorum; bizler gücümüzün yettiği kadar okulların çevresinde sivil personel bulunduracağız. Bundan herkesin haberi olsun. Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklara sevk etmeye çalışan kişilere buradan bir anlamda mesaj vermiş olalım. Hiç ummadığınız yerden polis çıkabilir. Dolayısıyla okulla ilgisi olmayan şahısların bundan sonra okul çevrelerinde bulunmamaları için daha hassas olacaklarına inanıyoruz. Sivil personelimiz okul çevrelerinde bu tür kişileri takip edecek. Gerek uyuşturucu madde satma teşebbüsünde bulunanlar, gerek sigara satma teşebbüsünde bulunanlar ve gerekse çocuklarımızı farklı alışkanlıklara sevk etmeye çalışanlar hiç ummadıkları bir yerde karşılarında polisi bulacaklar” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise hazırlanan projeyi yakında takip ettiğini ve okullardaki güvenliğin sağlanması için azami önemi göstereceklerini söyledi. Kaymakam Çay okullardaki çalışmalarının sadece güvenlik boyutunda olmadığını ifade ederek, yoksul öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda da devletin imkanlarını kullanacaklarını söyledi. Çay ayrıca bu yıl ilçe genelinde 4 bin 500 ton yakacak kömür yardımında bulunacakları bilgisini verdi.