Şair-Yazar Yazar Mevlüt Kırnapçı’nın ZOKEV Yayınları arasında çıkan “Beş Treni” adlı kitabının imza günü, 4 Kasım Cumartesi günü yapılıyor

 

Daha önce 3 şiir, 1 roman ve 1 de halkbilimi alanında olmak üzere toplam beş kitap yayımlayan MevlütKırnapçı altıncı kitabı olan “Beş Treni”ni okuruyla buluşturuyor. Kırnapçı, ZOKEV Yayınları arasında çıkan ve toplam 27 öyküden oluşan kitapta, özenli bir Türkçe ile çocukluk cenneti olan Çaycuma’dan panoramalar sunuyor. Daha önceki kitaplarında olduğu gibi, bu kitapta da eski Çaycuma’yı tüm yoksulluğu, insan sıcağı, olağanüstü doğası, insani zenginliği ve bitmeyen hüznüyle okurun önüne seriyor.İmza günü 4 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılacak. Saat 15.00’de başlayacak olan imza günü TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde gerçekleşecek.

 

TÜM ZONGULDAK HALKINI İMZA GÜNÜNE DAVET EDİYORUZ

İmza günüyle ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Biz yerelde üretilen her türlü sanat ürününün insanlarla buluşması için çaba harcıyoruz. MevlütKırnapçı’nın yayımcı olarak destek verdiğimiz son kitabı ‘Beş Treni’ni, şimdi de, okuru ile buluşturuyoruz. Şiirden romana, halk biliminden öyküye pek çok alanda ürün veren Sayın Kırnapçı’nın bu kitabının da ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz. Başta sanatseverler olmak üzere tüm Zonguldak halkını imza gününe davet ediyoruz” dedi.

 

MEVLÜT KIRNAPÇI KİMDİR

1960 Çaycuma/Yeniköy doğumludur. Karakoç İlkokulu, Saltukova Ortaokulu ve Çaycuma Lisesini bitirdikten sonra, 1979 yılında Kütahya Eğitim Enstitüsüne girdi. Bir süre ara vermek zorunda kaldığı öğrenimini Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulunda tamamlayarak, 1982 yılında öğretmen olarak göreve başladı. 1982/1986 yılları arasında Artvin/Şavşat-Dutlu Köyünde, 1986/1992 yılları arasında Sakarya/Taraklı-Tuzla Köyü ve Hacıyakup/Kıran İlkokullarında görev yaptıktan sonra, Çaycuma’ya atandı. 1992/2008 yılları arasında Çaycuma’nın çeşitli İlköğretim Okullarında görev yaptıktan sonra emekli oldu.

 

BİRÇOK DERGİ VE GAZETEDE YAZILARI YAYIMLANDI

Başta şiir olmak üzere, öykü, roman ve tiyatro oyunları alanında ürünler verdi. Sanat Rehberi, Anzilha, Öğretmen Dünyası, abece, G. Kültür, İnsancıl, Kopuş, Çağdaş Türk Dili, Varlık, eski, Wesvese, Aykırısanat, Şehir, ZOKEV Bülteni, Damar, İspinoz, Yaba Edebiyat, İLE, Zonkişot, Mühür, Şiirden, Edebiyat Nöbeti dergilerinde şiirleri, İnsancıl, Atatürkçü Düşünce ve Kül Eleştiri Dergisinde yazıları yayımlandı. Özgen Seçkin'in hazırladığı; Toplumsal Şiirler 2003 Yıllığı’nda, Hamit Kalyoncu’nun hazırladığı; Kömürde Açan Çiçek adlı seçkide yer aldı.Tiyatro oyunları, öyküler, çocuk masalları yazdı. Ulusal ve yerel basın organlarında çeşitli yazılar yayımladı.Çaycuma Bölgesi Sözcük ve Deyimler Derlemesiçalışmasını hazırladı.“Çığlıkları Islak Çocuklar”, “Güleç Yüzlü Hüzün”, “Sızı” adlı üç şiir kitabının ardından, "Yandım Ela Gözüne" adlı araştırma kitabını ve “Meşe’de İnecek Var!” adlı romanı yayımladı.