Aile Hekimi Doktor Hasan Koca’ya akıl almaz saldırı

Öldüresiye dövdüler

Aile Hekimi Doktor Hasan Koca, kimliği belirsiz kişinin da kişilerce öldüresiye dövüldü. Olay dün sabah Kozlu Ören Köyü yakınlarında yerde darp edilmiş olarak yatan erkek şahsın jandarmaya haber verilmesiyle ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen Hasan Koca’nın kafa, göz ve parmaklarının ezilmiş halde olduğu ve durumunun ağır olduğu belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alınan Doktor Hasan Koca’nın yaşam destek ünitesine bağlı olarak gözetim altında tutulduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

POLİS VE JANDARMA SÜREK AVINDA
Öte yandan Doktor Hasan Koca’nın son olarak Dedeman Otel’de arkadaşlarıyla eğlendikten sonra siyah bir aracın kendisini aldığı bildirildi. Bulunduğunda kimliği ve cep telefonu üzerinde olmayan Hasan Koca’nın fail ya da faillerini yakalamak için jandarma ve polis seferber oldu. MOBESE ve güvenlik kameralarını kare kare inceleyen güvenlik güçleri adeta sürek avı yapıyor.

TABİP ODASI VE BAKANLIK KINADI

Sağlık Bakanlığı, Zonguldak Merkez Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Hasan Koca'nın uğradığı saldırı nedeniyle şu açıklamayı yaptı: "Saldırıyı kınıyor, hekimimize acil şifalar diliyor, ailesi ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Zonguldak Tabip Odası da yapılan saldırı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Zonguldak Tabip Odası olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakim servisine kaldırılan ve tedaviye alınan Dr. Hasan Koca’ya yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve suçluların en kısa sürede yakalanmalarını bekliyoruz. “