BU KATLİAMI DURDURMAK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

KDZ. Ereğli Kadın Platformu toplu halde bir basın açıklaması yaptılar ve eşi tarafından saldırıya uğrayan kadın hakkında resmi  görevlileri uyardı.

Açıklamada şöyle dendi:

 Her gün bir yakını tarafından herkesin gözü önünde katledilen bir kadın haberi alıyoruz. Bu kadınlar farklı mesleklerden, farklı coğrafyalardan. Hepsinin ortak noktası ataerkil toplumumuzda yok sayılmaları, seslerini duyuramayışları, güvenlik ihmalleri, kağıt üstünde kalan yasalar… Kadına yönelik şiddet bireysel bir sorun değil ciddi bir toplum sorunudur.

    8 Haziran günü Kdz. Ereğli’de bir kadın arkadaşımız boşanmak istediği eşi tarafından saldırıya uğramıştır.  Uzaklaştırma ve koruma tedbir kararı olmasına rağmen A.Ö, arkadaşımız  Y.Ö’ nün çalıştığı kuruma rahatlıkla gidebilmiştir. Aynı gün A.Ö,  saat 17.00 gibi kiraladığı araçla adliye önünde Y.Ö ye öldürme amacıyla Kasıtlı olarak arkadan çarpıp kaçmıştır. Acilen hastaneye kaldırılan Y.Ö ciddi şekilde yaralanmıştır. Belinde, kaburgalarında, köprücük kemiklerinde kırıklar, akciğerinde kanama vardır.

    Hakkında yakalama kararı çıkarılan A.Ö,  10 Haziran’da ifade vermeye gitmiş ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Serbest bırakılan saldırgan  hala mesajla taciz etmeye devam etmektedir.

       Birçok suçtan sabıkalı ve tutuklu olan A.Ö, ceza evinden sağlık sorunu nedeniyle infaz erteleme kararıyla Mayıs ayında tedavi amaçlı 6 aylığına çıkarılmıştır. 

      Şu an Y.Ö nün can güvenliği yoktur. Arkadaşımıza 7/24 koruma verilmemiştir.

       Kanunlar kadını değil erkeği koruyor. Adaletin sağlanması için, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç kadın ölmeli? Kaç kadın işkence görmeli? Kaç kadın tacize , tecavüze uğramalı ? Buradan kadınlar olarak bir kez daha haykırıyoruz. ARTIK YETER. ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ. DEVLET  BU KATLİAMLARI DURDURMAK İÇİN DAHA NE BEKLİYOR? Güvenlik güçlerini ve yetkili makamları görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Kağıt üstünde kalması muhtemel yasalar değil acil önlemler istiyoruz. Arkadaşımız Y.Ö ye koruma talep ediyoruz. Gerekli tedbirler alınmalıdır.

       Bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz. Suçlu A.Ö gerekli cezayı alana kadar Kdz. Ereğli Kadın Platformu olarak davanın takipçiyiz.(Haber merkezi)