GMİS yöneticisi Hüseyin Kolçak, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden madenci Yusuf Sorhan için  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla üzüntüsünü bu şekilde dile getirdi.

İşte o paylaşım;                                                                                                              

“Bu gece sabah olur mu, gözüme uyku girer mi bilmiyorum ama bildiğim tek şey şu anda bütün vücudumun gece yarısı gelen acı haberle sarsılması ve üzüntümü vücudumun her noktasında yaşadığımı hissediyor olmam.

2009 Yılında Kozlu Müessese'mizde işe başladığından itibaren 2019 yılında Üzülmez Müessesemize nezaretçi olarak geçene kadar on yıllık işçilik yaşamında acı tatlı bir çok olayı birlikte paylaştığım kardeşim Yusuf Sorhan'ı kaybettik maalesef. 28.09.2020 Pazartesi günü 16‐24 vardiyasında Üzülmez Müessesemizde yeraltında çalışırken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu ( İlk belirtilere göre kalp krizi olduğu söyleniyor. Kesin sonucu otopsi belirleyecek.) hayatını kaybetti.

İşe başladığın ilk günlerden itibaren hem çalışkanlığınla, iş ahlâkınla ve sosyal yaşamındaki herkese örnek olacak insan ilişkilerinle hep benim gönlümdeki kardeşlerimden biri oldun. Senin, yerin karanlıklarında arkadaşlarınla birlikte kömürü çıkartırken gözlerindeki ışıltıyı yakından görüp sizlerle birlikte mutluluk yaşama onurunu yaşadım.

Bir şeye kızdığın zaman kimseden çekinmeden efendiliğini de bozmadan dobra dobra konuşmaların geçiyor şimdi gözümün önünden.

Şimdi peş peşe sıralanıp geçiyor gözümün önünden 10 yılda birlikte paylaştığımız bir sürü anı, hangisi anlatılır bilmem ki.

Üzülmez'e geçtikten sonra da kopmamıştı bağlarımız. Orada da iş arkadaşlarından ve iş amirlerinden hakkında duyduklarımla ayrıca gururlandırmıştın yüreğimi.

Kendimle ilgili sıkıntılı geçen şu süreçte de belirli zamanlarda arayarak o güzel sesinle ve iyi dileklerinle diğer kardeşlerim gibi gücümüze güç kattın.

Bundan bir önceki görüşmemizde senin o derelerdeki kayaların altından ellerinle balık tutmandan konuştuğumuzda " abi sen buraya döneceksin ve birlikte gireceğiz o derelere, birlikte yakalayıp balıkları yakacağız mangalı " demiştin. Şimdi ben kiminle gideceğim oralara...

Olmadı be Yusuf kardeşim, çok kötü bir sürpriz yaptın ailene ve bizlere...

Bu gece bir kez daha inandırdın bize, gerçekten bu dünyadan iyiler daha erken gidiyor ve sen onlardan biriydin kardeşim.

Allah rahmet eylesin kardeşim, mekânın cennet ruhun şaad olsun.

Ailene, camiamıza ve sevenlerine sabırlar dilerim. HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN...”