Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Halkın Sesi’ne konuştu… Demirler tarafından tehdit edildiğini öne süren Ünal, bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacak… Ünal, devletten yakın koruma istiyor…

“Ölsem de geri adım atmam”

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nda imar tadilatına giderek parsalizasyon yapmadığı gerekçesiyle Demirler tarafından tehdit edildiğini öne sürmüştü. Halkın Sesi’ne konuşan Başkan Ünal, 150 milyon liralık rant yaratmak isteyen Demir ailesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Filyos halkının menfaatlerini korumak adına ölsem de geri adım atmam” dedi. 

“SÖZLERİNE SADIK KALMADILAR”

Demir şirketler grubunun Filyos Belediyesine anormal bir teklifle geldiğini öne süren Ömer Ünal, “Sürekli uçuk tekliflerle bize geldiler. Kendilerine bu teklifleri kabul edemeyeceğimiz söyledik. Son olarak Çaycuma Kaymakamının karşısından oturduk. Uzlaşma sağladığımız konularda bile sözlerine sadık kalmadılar. Ardından Demirlere ait Yeni Adım Gazetesi’nde aleyhimizde yazılar çıkmaya başladı.  Birkaç gün içerisinde basın toplantısı düzenleyerek Yeni Adım Gazetesi’nin iddialarına tek tek cevap vereceğim. “ şeklinde konuştu.

“ONLAR HEP ALMA TARAFINDA”

Beldede bulunan Filyos futbol sahasının Ateş Tuğla ile birlikte Demirlere geçtiğini ifade eden Ünal, “Bizden Filyos futbol sahasını imara açmamızı istiyorlar. Talepleri resmi yazışmalarla kayıt altında. Filyos’ta 1,5 olan emsali 2,5 istediler. Yüksekliği de serbest bırakacaksın diyorlar. Hep alma tarafında olduğu için emsal memsal kabul etmiyorlar. Eğer istediklerini kabul etseydim SİT alanında olan arazide kamulaştırma yaptırıp 25 milyon alacaklardı. Kanunsuz iş istediler. Kanunda yeşil alan yeri imara açmamızı istiyorlar.” dedi.

“DEVLET BELEDİYE BAŞKANINI HERHALDE KORUR”

Söz konusu araziden 150 milyonluk rant elde etmek isteyenlerle yasalar önünde hesaplaşacağını ifade eden Ünal şunları söyledi:  “Onlar hem gazetelerinden hem de fiziki olarak yüzüme beni tehdit ettiler. Ama bunun ispat edemem. Yazdıklarını herkes görüyor. Devletin ilgili birimleriyle görüştüm. Koruma istedim. Yarında savcılığa suç duyurusunda bulunup yakın koruma isteyeceğim. Devlet halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı her halde korur. Biz bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Kimseden korkumuz yok. Bundan sonra ölsem de geri adım atmam.”