ÇATES’e daha çok kömür taşıma hırsıyla hız yapan TIR halk otobüsünü biçti… Kilimli Halk Otobüsü şoförleri çileden çıktı…

“ÖLÜM SAÇIYORLAR”

 

Zonguldak’ta ıslak yolda kayan TIR’ın dorsesi Kilimli Halk otobüsüne çarptı. Kazada halk otobüsünde bulunan 10 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Kapuz Mahallesi Tersane rampasında meydana geldi. Zonguldak’tan Kilimli istikametine seyir halinde olan Muhammet K. idaresindeki 34 KT 720 plakalı TIR’ın dorsesi yolun ıslak olması sebebiyle kaydı. Kontrolden çıkan TIR’ın dorsesi Kilimli istikametinden Zonguldak istikametine gitmekte olan Hakan K. idaresindeki 67 DN 165 plakalı halk otobüsüne çarptı. Faciadan dönülen kazada halk otobüsünde bulunan yolcular büyük panik yaşadı.
Kazada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan halk otobüsü şoförü Hakan K. (42) ile yolcular Yetiş A. (33), Engin A. (36), Tilbe E. (22), Ümmü Gülsüm A. (24), İlknur T. (47), Reyhan K. (24), Murat D. (39), Selma T. (32) ile Şenol A. (36) ambulans ve özel araçlarla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaralıların kaldırıldıkları hastanede tedavileri sürerken, belediye temizlik görevlileri ise yolda temizlik çalışması yaptı. Trafik bir süre kontrollü sağlandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

“TIR’LAR ÖLÜME GİDİYOR”

Yaşanan olaydan sonra tepkilerini dile getiren Kilimli ilçe Halk Otobüsü şoförleri ÇATES ile Karabük arası kömür taşıyan TIR’ların günde 3 sefer gidip geldiğini ve bu sebeple yolda aşırı hız yaptıklarını dile getirerek, ‘Resmen ölüme gidiyorlar. Daha büyük kaza olmadığına şükür ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Durak kahyası Murat Balçın, taşımacılık şirketi patronlarının daha çok para kazanma hıncıyla hareket ettiğini ve bu sebeple yetişebilmek için aşırı hız yaptığını dile getirerek, “Yoldaki kamyonlardan şikayetçiyiz. Yaşanan kazada birinin hayatını kaybetmemesi büyük bir mucize. Daha büyük kazalar yakında olacaktır. Kamyonlar daha çok para kazanma aşkıyla aşırı derecede hız yapıyorlar. Zaten yol yol değil. Birde bu kadar hız yapıldığında bu kazalar kaçınılmaz oluyor. Yetkilileri arıyoruz ama ilgi göstermiyorlar. Biz halk olarak ihtilalden nasıl kurtulduysak şoförler olarak kamyonculardan da kurtulacağız” şeklinde konuştu.  (Umut ERSES – Aycan Karadağ)