Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 3 binadaki 5 aile heyelan korkusu içinde yaşıyor. Dere kenarındaki evlerinde çökme tehlikesi bulunan aileler yetkililerin inceleme yapması için geçen ağustos ayında Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Evin çevresinde inceleme yapan Özel İdare yetkilileri dere tarafında heyelan ve çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle 3 eve 'Oturulamaz' raporu verdi. Bunun üzerine köye gelen jandarma ekipleri evlerin etrafına emniyet şeridi çekerek, tehlike yaşanan evlere girilmemesi konusunda hem ailelere hem de Pınarcık Köyü Muhtarlığı’na tebligat yaptı. Yapılan tebligata rağmen aileler gidecek başka yerleri olmadığı için heyelan tehlikesi yaşanan evlerinde korku içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Geceleri dışarıda yaktıkları ateşin başında bekleyen ve korkularından evlerine giremeyen aileler yetkililerden yardım istiyor.

“NE GİDECEK NE DE KALACAK YERİMİZ VAR”
Köy sakinlerinden 46 yaşındaki Naziker Demirdöver, yüzde 80 özürlü raporu bulunan bir kızı ve 70 yaşında hasta annesi ile zor koşullarda yaşarken, bir de heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ve hayatlarının daha da zorlaştığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Evlerinin her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olmasına rağmen gidecek bir yerleri olmadığı için aynı evde yaşamak zorunda olduklarını ifade eden Demirdöver, "Ölüm tehlikesi altında devamlı korkarak yaşıyoruz. Lütfen, Allah rızası için Sayın Başbakanımız, büyüklerimiz bize yardım etsin. Ne gidecek, ne de kalacak yerimiz var." dedi.

“YETKİLİLER YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK DEDİ”
Köy sakinlerinden 58 yaşındaki Şerife Demirdöver çocuklarının asgari ücretle çalıştığını kendisinin sadece 350 TL maaş aldığını ifade ederek aynı evde 20 kişi yaşadıklarını, gelirlerinin kendilerine yetmediğini dile getirdi. Verdiği dilekçeye karşılık yetkililerin kendilerine "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kendiniz yaptırın evinizi' dediğini iddia eden Demirdöver, "Biz ne ile yaptıralım? Akşam iki saat ağladım. Bir sallansa evden kaçacak yerimiz yok. Komşularda kalacak boş ev yok. Şöyle tarlaya çadır kuracak olsak, tarlayı vermiyorlar. Nereye gideceğiz? Halimiz, vaktimiz, durumumuz iyi değil." diyerek yetkililerden yardım istedi.  15 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Gezmez de kardeşlerinin ve kendisinin yaşadıkları korku nedeniyle derslerine konsantre olamadığını ifade etti. Yaşadıkları çilenin bir an önce son bulmasını isteyen lise öğrencisi Gamze, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz sürekli korkuyla yaşıyoruz. Artık bu çilenin bir an önce bitmesini istiyoruz. Bize bir yol gösterilmesini istiyoruz. Herkes evinde güzelce uyurken biz burada nöbetleşe uyuyoruz." (İHA)