Ömer Ünal güneşi balçıkla sıvayamaz
Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Filyos’taki tüm inşaatları durdurmakla suçladığı CHP Belediye Başkan Adayı Gerçek Ülker gazetemize yaptığı açıklamada, bunun böyle olmadığının mahkeme kararı ile tescil edildiğini söyleyerek, “Belediye Başkanının yapacağı iş, şahsıma sataşmak değil, derhal bir imar komisyonu kurmak, tüm paydaşlarla vatandaşları dinleyip mahkeme kararlarını da okuyarak hukuka uygun yeni bir imar planı yapmaktır. Benin Filyos’un yararına olacak hiçbir işe engel olmam söz konusu değildir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Filyos Belediye Başkan Adayı Gerçek Ülker gazetemize bir açıklama yaparak Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın, haziran ayından bu yana babasına ve şahsına yönelik, algı operasyonu yaptığını iddia etti. Ülker açıklamasında, “Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın 2009’da belediye başkanı seçilmesiyle başlayan ve halen de devam eden bir imar sorunu, daha doğrusu apaçık bir imar rantı ve hukuksuzluğu bulunuyor. Beldemizde ilk imar planı, İller Bankası tarafından 1986 yılında yapıldı, 1992’deyse bu plana bazı ilaveler yapılarak revize edildi.  Ünal göreve gelir gelmez gözünü diktiği sahil şeridinde Kıyı Kanunu’ndan kaynaklanan engelleri aşabilmek için, belediye meclisine, 26.07.2010’da, “kısmi yapılaşma tespiti” kararı aldırdı. Ardından 06.12.2011 tarihli revizyon imar planıyla sahil şeridindeki yapı yüksekliklerini artırdı. Ancak bu plan açtığımız dava neticesinde ilan eksikliğinden dolayı iptal edildi. Bu aynı zamanda Ömer Ünal’ın imar planının nasıl ilan edilmesi gerektiğini dahi bilmediğini gösteriyordu. 2013’te yeniden kabul edilen plana 2015 yılında bazı ilaveler yapıldı. Yetinilmedi, 2016 ve 2018 yıllarında da tekrar revizyon+ilave imar planları yapılarak Filyos adeta yazboz tahtasına döndürüldü.  Tüm bu imar planları da mahkemelerce ya iptal edildi ya da yürürlüğünün durdurulmasına karar verildi” dedi.  
3 KAT İMAR İZİNLİ OLARAK SATIN ALDIĞI ARAZİDEKİ KAT YÜKSEKLİĞİNİ 7’YE ÇIKARARAK KENDİNE OTEL YAPTI
Ülker açıklamalarına, “Filyos yazboz tahtasına dönerken Ömer Ünal ortağı olduğu şirket adına 3 kat izinli olarak satın aldığı arsada kat yüksekliğini 7’ye çıkartıp Derya Oteli yaptı. Bu yetmezmiş gibi binadaki asma ve teras katları da normal kata çevirdi. Hiç utanmadı, kaçak katları yasal hale getirmek için de imar affı başvurusu yaptı. Adeta bir şebeke gibi çalışan Ünal, Derya-2 otelin belediyeye ait arazisini, sözde bir ihaleyle ortağına sattı. Daha sonra ortağı bu yeri belediye başkanın şirketine devretti. Usulsüzlükler burada da bitmedi, yeni yerin normal kata çevrilen çatı katı için de imar affına başvuruldu. Filyos’u katletmeye adeta yemin eden Ünal, ayrılmış bir yer varken, park olarak kullanılan yeşil alanı katlederek yeni belediye binası yaptı. Beldemizde yaşayan herkes biliyor ki, ahbabı ve siyasi destekçisi olan bir inşaat firması için bir araziyi yeşil alandan çıkartıp içindeki asırlık ağaçların kesilmesine de göz yumarak site yaptırdı. Yetmezmiş gibi bir de ilave blok yapılmasına izin verdi. Bana ve aileme olan şahsi husumetinden dolayı adımızın geçtiği neredeyse tüm parselleri ya otopark alanı ya yeşil alana ya da parka çevirdi” diyerek devam etti.
ÖMER ÜNAL MAHKEME KARARLARIYLA DA TESCİL EDİLDİĞİ FİLYOS’TAKİ TÜM İMAR HUKUKSUZLUKLARININ BAŞKAHRAMANIDIR
Birçok imar hukuksuzluğunun sorumlusu olduğu mahkeme kararlarıyla da tescil edilen Ünal’ın, şahsını, belediyeyi çalışamaz hale düşürerek beldenin gelişimine engel olmakla suçladığını da iddia eden Ülker, “Belediyenin Facebook sayfasında açtığım bir dava nedeniyle imar planının iptal edildiğini söyleyerek bitmiş veya devam eden bütün inşaatları mühürledi. Mühürleme işlemlerinin gerçekleştiği ilk gün de ifade ettiğim gibi, bir inşaat dışında yapılan mühürleme işlemleri tamamen hukuksuzdu. İşleme dayanak gösterdiği mahkeme kararı sadece o parselde yer alan otopark alanının kullanılmamasına yönelikti.  Buna rağmen, şahsi husumeti ve siyasi gelecek kaygıları nedeniyle mühürlediği tüm inşaatlara kazandığımız mahkeme kararını asarak ‘İnşaatların tarafımca durdurulduğu” algısını yaratmaya çalıştı. Yanlış ve hukuka aykırı imar planları yaptığı için asıl suçlu ve sorumlu kendisi olduğu halde, adamlarını, esnaf esnaf dolaştırıp kamuoyunu yanlış yönlendirmeye, şahsımı ve ailemi hedef göstermeye çalıştı” dedi. 
  FİLYOS’UN YARARINA OLACAK HİÇBİR İŞE ENGEL OLMAM SÖZ KONUSU DEĞİL
Ülker açıklamalarını, “Hakkımdaki bu olumsuz algıyı yaratmasına dayanak dava geçtiğimiz hafta itibari ile sonuçlandı. Karar cümlesinde açıkça, ‘Davacı taşınmazlarına ilişkin kısmında hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır. Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemin iptaline’ denilerek sadece o parseldeki idari işlemi iptal edildiği bir kez daha teyit edildi. Dolayısıyla şahsi husumetten dolayı yaptığı mühürleme işlemlerinin, haksız, hukuksuz olduğu açıkça ortaya çıktı. Bu karar ile beraber inşaatları mühürlenen vatandaşlarla ve inşaatları yapan müteahhitlerin tazminat hakkı doğdu. Şayet böyle bir başvuru olursa Filyos Belediyemiz büyük bir ekonomik külfetin altına girecek, ortaya ciddi bir kamu zararı çıkacaktır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum ki, yolsuzluk ve hukuksuzluklarla mücadele etmek seçim döneminde halkımıza verdiğim bir sözdür ve bunun arkasında duracağım.  Belediye Başkanının yapacağı iş, şahsıma sataşmak değil, derhal bir imar komisyonu kurmak, tüm paydaşlarla vatandaşları dinleyip mahkeme kararlarını da okuyarak hukuka uygun yeni bir imar planı yapmaktır. Benin Filyos’un yararına olacak hiçbir işe engel olmam söz konusu değildir. Bugüne kadar hiçbir müteahhit veya müteşebbisimizin zarar görmesi gibi bir düşünce ve istek içinde olmadım ve olmayacağım. Nitekim mahkeme kararlarına rağmen, davalık olmayan bir yerle alakalı, mühürleme yapılsın yahut inşaatlar durdurulsun diye bir müracaatta da bulunmadım. Ömer Ünal ne kadar halkımızı yanıltmaya çalışırsa çalışsın, güneş balçıkla sıvanmaz. Doğru bildiğim yolda gerekirse tek başıma yürüyüp, gerçekleri anlatmaya devam edeceğim” diyerek tamamladı.