Turizmden daha fazla pay alması için herkesin büyük çaba harcadığı Filyos’ta belediyenin sahildeki çöpleri bile toplamaması büyük tepki çekiyor
Filyos tarihi ve doğal güzellikleriyle Zonguldak’ın gelecek tasarımında büyük yer tutuyor. Ancak Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın özellikle ranta dayalı olarak yaptığı imar uygulamalarıyla güzelliğini her geçen gün yitirmesi vatandaşları endişeye sevk ediyor. İçinde bulunulan yaz aylarında Zonguldaklıların uğrak yerlerinden biri olan beldede, belediyenin sorumsuz tutumu tepkilere neden oluyor. Vatandaşların en yoğun ilgi gösterdiği pazar günü bile sahile yığılı olarak bırakılan çöpler çirkin görünümünün yanı sıra yaydığı pis koku ile de etrafa büyük rahatsızlık veriyor.
BU PİSLİKLE FİLYOS AMASRA İLE NASIL REKABET EDECEK
Filyos’a “Ömer’in çöplüğü” adını veren belde dışından gelen vatandaşlar, “Biz buraya kilometrelerce yol kat ederek geliyoruz. Ancak karşılaştığımız manzara çoğu zaman bizi mutlu etmiyor. Ömer Ünal sahile diktiği binalarla Filyos’un tüm görünümü bozarken en temel belediyecilik faaliyetini bile yerine getirmiyor. Şu anda sahile çöpler yığılmış durumda. Çirkin görünümünün yanında kokusundan da durulmuyor. Böyle belediyecilik olur mu? Bu adamın yüzünden Zonguldak en önemli turizm ve tarih beldesini kaybedecek. Bu pislikle Filyos Amasra ile nasıl rekabet edecek?” diyor.