İstanbul ve Ankara’da Zonguldaklı Belediye Başkanlarına 5 yıldızlı otellerde kadın ayarlayıp ihale alan “Pi*” servetiyle dudak uçurtuyor
KOD ADI Pİ*
Son yıllarda belediyelerden aldığı milyonluk ihalelerle dikkatleri üzerine çeken “Pİ*” lakaplı işadamının açıklayamadığı servetinin kaynağının belediyeler olduğu ortaya çıktı. Geçmişte medikal yolsuzluğuna adı karışan ve kefaletle serbest bırakılan “pi*” foyası ortaya çıkınca gözü Zonguldak’taki belediyelere dikti. Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan ve zengin işadamlarının değnekçiliğini yapan uyanık işadamı, kimliğinin deşifre olmaması için bir yakınının üzerine kurduğu paravan şirketle ihaleleri aldığı belirlendi. Üç beş yıl öncesine kadar bitini yiyen bir adamın kısa zamanda elde ettiği servete, mali polisin ve Cumhuriyet Savcıları duyarsız kalınca, örümcek ağına takılan kamu görevlileri halkın parasını “pİ*”ye adeta peşkeş çekmeye devam ediyor.
ÖNCE KADIN ALEMİ, SONRA İHALE!
Özellikle Zonguldak’taki iki faklı belediyeden gerek doğrudan temin gerekse ihale yöntemiyle aldığı milyonluk işlerle adından söz ettiren  “Pİ*” belediye başkanları ya da yardımcılarını ilk olarak lüks otel ve restoranlarda ağırlıyor. Daha sonra özellikle ihalelerde etkili olan alt kadroları rüşvetle besleyen “Pİ*” kod adlı işadamı, zorluk çıkaran belediye meclis üyelerini ise hatırlı kişileri araya sokarak ikna ediyor. Günay Restoran ya da 5 yıldızlı otellerde çekilen gizli kamera görüntüleri ile belediye başkanları ve yardımcılarını kayıt altına alan “Pİ*” daha sonra bu kayıtları tehdit unsuru olarak kullanıyor. Bu sayede yapmadığı işlere paravan şirket üzerinden şişirilmiş faturalar keserek belediyeleri arpalığa çeviren “Pİ*” ayrıcalıklı imar düzenlemeleriyle de milyonlarca lira vurgun yapıyor.