CHP İl Gençlik Kolları başkanı Ali Bleda Akın AKP’nin getirdiği tecavüzü yasallaştırıcı önergeyi reddettiklerini söyledi

 

CHP İl Gençlik kolları Başkanı Ali Bleda Akın parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak AKP’nin son yasa tasarısına eleştiri getirndi. Akın açıklamasında şöyle dedi:

Akp ‘nin Genel Kurul ‘a son dakika düzenlemesiyle getirdiği, tecavüz ‘ü ve çocuk yaşta evliliği yasallaştıran bu önergeyi reddediyoruz. Önergede ‘’mağdurla failin evlenmesi durumunda cezanın infazının ertelenmesine karar verilir’’ diyor.Bu önerge ile  evlendirilen çocuk bir kez daha mağdur edilmiyor mu ? Bu ahlaksızlığı yapan faili korumak değilmidirbu ?

 

Gelelim Adalet Bakanı’nın açıklamalarına. Sayın Bozdağ ; ‘’ Bunlar tecavüzcü değil , bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil, tamamen ailelerin ve küçüğünde rızasıyla yapılan işler için geçerli ‘’ diyor. Edep yahu! Çoçuktan bahsediyoruz. Ne rızasından bahsediyorlar.Cinsel istismar suçtur ve rıza kabul etmez.Bununla da yetinmeyip küçük yaşta evlendiği için eşi cezaevinde olan ve maddi sıkıntı çeken aileler için bu yasa diyorlar.Bu maddi sıkıntıyı aşmak zor olmasa gerek.Mağdur ‘a maaş bağlarsın sorunu çözersin.Bu suçlular affedildiği taktirde gerçek tecavüzcülerde bize eşitlik  derlerse nasıl çıkacaklar işin içinden.

Bir çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirmek ve ömür boyu onunla yaşamaya mecbur bırakmak , tecavüzcüyü ödüllendirmek , çocukları ise bir ömür psikolojik ve fiziksel istismarın ellerine bırakmak demektir.14 yaşındayken 12 kişi tarafından tecavüz e uğrayan çocuklara ne yazık ki şahit olduk; bu durumda çocuğun hangi tecavüzcüsü ile evleneceğine de yine Adalet Bakanlığı mı karar verecek? Bu önergeyi savunanlara soruyorum; Hukuksuzluğu meşrulaştırmak değil midir bu ? İstismarların önü açılmaz mı? Çocuktan gelin olur mu ?

      Cumhuriyet Halk Partisi  Gençlik Örgütleri olarak tecavüzü yasallaştıran bu akıl ve ahlak dışı önergenin reddedilmesi için 81 ilde imza kampanyası başlattık. Siyasi görüş, cinsiyet , inanç, değer ayrımı gözetmeden tüm kamuoyunu ses yükseltmeye davet ediyoruz.

       Önce Vicdan, Önce İnsan !