İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli turizm ve tarım alanlarında Zonguldak’a bir şeyler kazandırmak istediklerini söyledi

“ÖNCELİĞİMİZ BÖLGEYİ TANITMAK”

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli turizm ve tarım alanında Zonguldak’a bir şeyler kazandırmak istediklerini belirtti. Karaveli Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada tarım alanında çiftçiye ekonomik katkı sağlayabilecek ürünler yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederken turizm anlamında da bölgede gün yüzüne çıkmamış birçok değerin olduğunu vurguladı. Karaveli, “Bunları gün yüzüne çıkartmak ve bunları Türkiye’ye tanıtmak bizim önceliklerimiz arasında duruyor” şeklinde konuştu.

“ENTEGRASYON YAPMAMIZ GEREKİYOR”

İl genelinde turizm alanında bir entegrasyon yapılmasının gerekliliğinden bahseden Karaveli, “Özellikle biz turizm ve tarım anlamında bölgeye bir şeyler katabilirsek mutlu olacağız. Tarım anlamında insanlarımıza ekonomik katkı sağlayabilecek ürünleri yetiştirmeye başlarsak çok daha mutlu olacağız. Turizm anlamında da bölgede gün yüzüne çıkmamış birçok değerimiz var. Bunları gün yüzüne çıkartmak ve bunları Türkiye’ye tanıtmak bizim önceliklerimiz arasında duruyor. Gökgöl Mağarası’ndaki çalışma bizi oldukça mutlu etti. Sadece Gökgöl yeterli değil ve bizim il genelinde bir entegrasyon yapmamız gerekiyor. Dışardan turlar geldiğinde sadece Gökgöl Mağarası’nı geçiş noktası olarak kullanmasınlar, ilin değişik yerlerde zamanlarını geçirsinler istiyoruz. Bu anlamda kente de büyük iş düşüyor. Özellikle konaklama anlamında dışarıdan gelecek turistlere cazip gelecek olanaklar sunmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“100. YIL’DAN EL ÇEKTİK”

Karaveli konuşmasında Bakacakkadı’da bulunan 100. Yıl Tesisleri’nden ellerini çektiklerini, Valilik tarafından yıkılan Karakum çekekleriyle ilgili projenin kesinleşmediğini ifade ederek, “Bizim oraya düzenli olarak para yatırmamız gerekiyordu. Bence idaremiz ve Vali Bey’in görevlendirdiği kişiler güzel bir çalışma yaptı ve 100. Yıl Tesisleri’nden tamamen el çektik. Bizim oradaki şirkete yapmamız gereken bir katkı payı vardı. Biz tamamen borçsuz bir şekilde oradan çekildik. Her sene para aktarmakta sıkıntıya neden oluyordu. Şirketin belli bir borcu vardı ve biz oradan tamamen el çektik. Şuan şirketimiz tarafından Vali Bey’in çalışması olan çekekleri yıktı. Oraya tam kesinleşmeyen bir tesis kazandırma çalışmamız var. Orada güzel bir çalışma var projemiz şuan hazırlık aşamasında” şeklinde konuştu.