Türk Eğitim Sen Zonguldak İl Temsilcisi Şahin Ören; Zonguldak’a il dışından yapılan atamalara tepki gösterdi. Siyasi iradeye seslenen Şahin Ören; Bizim Zonguldak milli eğitimini ayağa kaldıracak bürokratlarımız yok mu? Zonguldak siyasetçileri ve Zonguldak siyasetine yön verenler. Eyy Zonguldak bürokratları, ey Zonguldak siyasetçileri neredesiniz? Neden Adapazarı siyasetçilerine, neden Ankara, neden Sivas siyasetçilerine boyun eğiyorsunuz. Hükümsüz müsünüz? dedi.

ŞAHİN ÖREN ‘’DEVŞİRME MÜDÜR İSTEMİYORUZ’’

"Maalesef Zonguldak makus talihini milli eğitimde de yaşamaktadır. Eski İl Milli eğitim Müdürü Turgut Özbek göreve geldiğinde devşirme müdür istemiyoruz demiştik. Akabinde Turgut Bey gitti; yerli ve milli irade istiyoruz dedik. Zonguldak’ın derdini bilen, buraların tozunu yutmuş, bizimle ağlayan bizimle gülen bürokratlar istiyoruz dedik. Ama ne hikmetse akabinde yine Muğla’dan Pervin Hanım göreve getirildi. Elalemin bürokratı burada yiyip için, yatıp kendi siyasi emellerince atamalar yapıp maalesef buradan gitmektedir. Bu atamalar Zonguldak Milli eğitimde çalışma barışını, kardeşliği bozmaktadır. Biz hala küsüz. Turgut Bey gitti, Türk Eğitim Sen ve diğer sendikaları kırdı da gitti. Turgut Bey Ankara'da. Pervin Hanım’da şimdi Muğla'ya gitti"

"ZONGULDAK SİYASETÇİLERİ NEREDESİNİZ? HÜKÜMSÜZ MÜSÜNÜZ?"

"Zonguldak dertlerini bilen, onca milli eğitim müdür yardımcısı var, ilçe milli eğitim müdürü var, okul müdürü bulunmaktadır. Bizim Zonguldak milli eğitimini ayağa kaldıracak bürokratlarımız vardır. Zonguldak siyasetçileri Zonguldak siyasetine yön verenler, Ey Zonguldak bürokratları, ey Zonguldak siyasetçileri neredesiniz? Neden Adapazarı siyasetçilerine, neden Ankara, neden Sivas siyasetçilerine boyun eğiyorsunuz. Hükümsüz müsünüz? Zonguldak'ın içerisinden herkesin üzerinde oy birliği sağlayabileceği bir insan istiyoruz. Sendikaları çağırın birisinin üzerinde uzlaşalım, bunu da mı beceremiyorsunuz.?"

"LİYAKATLI İNSANLARI ATAYIN"

Abbas yolcu zihniyetindeki Pervin Hanım ilçe milli eğitim müdürlerini topladı. Onlardan gelen adreslere ve siyasi baskılara göre oylarını verdi ve gitti. Liyakata dayanmayan atamalar yapıldı. Bu dünyayı hallettiniz ey yöneticiler, öbür taraf için ne düşünüyorsunuz. Öbür tarafta Ercan Bey hoş geldiniz mi diyecek sanıyorsunuz? Muhammet Bey, Yasin bey hoş geldiniz mi diyecekler sanıyorsunuz. Liyakatlı insanları atayın. Zonguldak'ı ileriye taşıyacak bürokratları atayın. Bu konuda yardım istiyorsanız biz size yardım edelim. Bundan sonra gelecek il milli eğitim müdürünün mutlak surette içimizden birisin yapılmasını, dışarıdan birisinin milli eğitim müdürü yapılmamasını talep ediyorum".