​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürlüğünce 28.02.2017 – 02.03.2017 tarihleri arasında  Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde   NETCAD Temel Projelendirme ve Sertifika Eğitimi başladı.

 

Müdürlük basın bürosundan verilen habere göre NetCad Yazılım A.Ş.’nce verilen eğitimin ilk gününde açılış konuşmasını yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; teknik personelin öncelikli ihtiyaçlarından olan bu eğitimin hayırlı olması temennisinde bulunarak harita programlarının kullanması artık zaruret haline gelmiştir.

 

Genel Müdürlüğümüz  de Coğrafi Bilgi Sistemleri kapsamında bu  programları  kullanmanızı  önemsemektedir. Teknolojinin  getirdiği   bu  yenilikleri  kullanmak ormancılık çalışmalarında olmazsa olmazlar sınıfına girmiştir. Netcad’ ı   en iyi şekilde öğrenerek kadastro ve diğer ormancılık çalışmalarında kullanmanızı istiyoruz diyerek katılımcılara başarılar diledi.

 

Eğitime  Orman Bölge Müdürlüğünde Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürlüğü ile  Kadastro Başmühendislikleri teknik elemanları ile teknikerler katıldı.Firma teknik uzmanı Emre Davut tarafından verilen eğitimde  NetCAD7.0arayüzü, Amenajman haritalarının NetCAD ortamında açılması, Sayısallaştırma işlemleri,Haritaların üç boyutlu görüntülenmesi, GIS-CAD arasındaki dönüşüm,Uydu fotoğrafları yardımıyla arazinin kod bilgilerinin okunması gibi yeni birçok konu hakkında bilgiler verilmektedir.