Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay başkanlığında, Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.
Orman yangınlarına karşı Zonguldak’taki kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği yapılması amacıyla komisyon toplantısı yapılarak protokol düzenlendi. Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay başkanlığında Valilik Kriz Merkezi salonunda gerçekleştirilen Zonguldak İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon toplantısına, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın ile birçok kamu ve özel kurum temsilcisi komisyon üyeleri katıldı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel açılış konuşmasında “Orman yangını bir afettir, savaş halidir. Teşkilatımız bu savaşa hazırlık kapsamında alet ve ekipmanların bakımları, yangın organizasyonuna katılan tüm personelimizin koruyucu donanımları ve ekipmanları ile eğitimleri tamamladı” dedi.
Orman Bölge Müdürlüğünün Zonguldak ormanları ve yangınla mücadele hakkında sunum yapılmasının ardından toplantıda konuşma yapan, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay yangınla mücadelenin bir ekip işi olduğuna değinerek şöyle dedi:
“Orman yangınları ile mücadele, işbirliği gerektirir. Yangınlarla mücadele yalnızca Orman Genel Müdürlüğü’nün veya Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı iş değildir. Gerek 112, gerek AFAD, gerekse jandarma ve polisten tutun da pek çok kurum ve kuruluşu ilgilendirir. Tüm kurum ve vatandaşlarımızla ciddi bir şekilde bu mücadeleye yardımcı olunması ve herkesin buna omuz vermesi gerekmektedir. Her kurum ve kuruluş kendi sorumluluğunu yerine getirir ve gerekli tedbirini zamanında alırsa yangınlar sonucu zararlarımız asgari olacaktır. Kurumlarımıza işbirliği için şimdiden teşekkür ederim.”
Komisyon karar taslağının okunmasının ardından orman yangınlarıyla mücadele konusunda kamu kurum ve kuruluşların yapması gereken işlemler ve alması gerekli tedbirler karara bağlandı. Kararların onaylanmasının ardından Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay’ın kazasız ve yangınsız bir sezon temennisi ile toplantı sona erdi.