Çiçek; “Zonguldak’taki yüksek orman varlığı oranını korumak ve artırman için teşkilat olarak yoğun bir çalışmalar içindeyiz”


Zonguldak Valiliği Tören Alanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan tören, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 232. Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Şube Müdürlüğü ve Milli Parklar Zonguldak Şube Müdürünün katılımıyla Bölge Müdür Yardımcısının çelenk sunumuyla devam etti.

 

OBM basın bürosundan verilen habere göre Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’ in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın teşrifleriyle düzenlenen “İnsan İçin Orman Ekonomi İçin Orman Buluşması” programına katılmasından dolayı Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek yaptığı konuşmada “Temel amacımız gençlere orman sevgisini aşılamak, ormanların insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymak olduğunu bu amaçla da Zonguldak’taki yüksek orman varlığı oranını korumak ve artırman için teşkilat olarak yoğun bir çalışmalar içindeyiz. Dünyadaki orman varlığının giderek azaldığı günümüzde bu durumun felaketlere yol açtığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu durumun önlenmesi için ormanlar korunmalı ve çoğaltılmalıdır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Zonguldak’ın daha yeşil olması için yapılan tüm çalışmalara her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz.

Orman varlığı açısından çok büyük bir potansiyeli barındıran Zonguldak’ta, köylerin tamamına yakını orman köyüdür. Yüzlerce yıldır ormanlardan çok çeşitli gereksinimlerini karşılayan orman köylüsü, aynı zamanda bu güne kadar ormanların korunmasında ve bu günlere gelmesinde önemli bir görevi yerine getirmiştir.

Zonguldak ormanlarının Karadeniz’in ekolojik bütünlüğünün ve gelişiminin sağlanmasında önemli fonksiyonları vardır. Ormanlarımızda ayrıca; odun dışı orman ürünleri olarak kestane, defne, ıhlamur, yosun gibi ürünler açısından da zengin bir potansiyelin mevcuttur ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu potansiyelin değerlendirilerek köylü vatandaşımız başta olmak üzere milli ekonomiye katkı sağlanmasında ekoturizmleentegre bir anlayışla görevimizi yerine getirmeye devam edileceğini” ifade ederek, bugünden itibaren etkinliklerin hız kesmeden devam edeceğini ve tüm vatandaşlarımızın davetli olduğunu belirtti.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Zonguldak DSİ 232. Şube Müdürü, Meteoroloji Şube Müdürü, DKMP Zonguldak Şube Müdürü ile Bölge Müdür Yardımcımız ve Teknik Elemanlar, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.