Karaman’da odunlar sır oldu...

Karaman Kadı Mahallesi çevresinde orman seyreltme çalışmaları sırasında kesilen sterlerce odun sır şekilde kayboldu. Aralarında Karaman Belediyesi Meclis Üyesi bir kişinin de bulunduğu 25 şüpheli hakkında hiçbir işlem yapılmadığı iddia edildi.


Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü, Merkez İlçeye Karaman Beldesi çevresindeki ormanlarda plantasyon ve seyreltme amaçlı kesim kararı aldı. Köylüler arasından belirlenen görevliler bölge bölge ayrılarak kesime başlandı. Ancak, özellikle Kadı Mahallesi çevresindeki ormanlardan kesilip yol kenara istiflenen orman emvalinden çok miktarda odunun kaybolduğu gözlendi. İddiaya göre kendilerine gelen şikâyeti değerlendiren Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri jandarma ile birlikte yaptığı tahkikat sonucunda, Kadı Mahallesi’nden 25 şüpheli belirledi. Tutanak altına alınan bu durumdan Kadı Mahallesi Muhtarı Kemal Üstünbaş da bilgi sahibi edildi.


KUŞKULULAR ARASINDA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE VAR

Ancak aradan yeterli bir zaman geçmesine karşın aralarında Karaman Belediyesi Meclis Üyesi bir kişinin de bulunduğu şüpheliler hakkında, hiçbir işlem yapılmaması dikkat çekti. Halkın Sesi’ne ulaşan iddialara göre, önceki yıllarda da meydana gelen ve her seferinde bir şekilde üstü örtülen bu durum, bu kez tutanaklı, zabıtlı resmiyet kazanınca, zanlı durumuna düşen Belediye Meclis Üyesi, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün’ü devreye sokarak kendilerine yardımcı olmasını istedi. Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan bir işlem yapılmamış olmamasına bu ilişkilerin mi, yoksa tahkikatın derinleştirilmesinin mi neden olduğu, kaybolan sterlerce odun gibi sırrını korurken, vatandaşlar bir an önce gerçeğin ortaya çıkarılarak tüm köyün zan altında kalmaktan kurtarılmasını istedi.

JANDARMA: OLAY BİZE İNTİKAL ETMEDİ

Olayla ilgili Jandarma ekiplerince yapılan açıklamada, olayın kendilerine intikal etmediği kaydedildi. Açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin silahla zor kullanma yetkisinin olduğu hatırlatılarak, kendilerine bu yönde intikal eden bir vaka bulunmadığı dile getirildi.