Zonguldak İl Genel Meclisi toplantısında Kilimli ilçesine bağlı Göbü Köyü’nde sıfır atık projesinin uygulamaya geçmesi kararlaştırıldı.

Zonguldak İl Genel Meclisinin 4'üncü birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda bir önceki oturumu tutanak özeti okunarak oylandı.

Kozlu İlçesi Uzungüney Köyünde, kanalizasyon ve fosseptik çukuru yapılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde olan sıfır atık konusunun, çevre bilincinin aşılanması açısından halkımızı bilgilendirme bağlamında çalışmalar yapılmasıyla ilgili Ar-Ge, Turizm, Çevre ve Sağlık ile Plan ve bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşüldü.

Uygulama yapılacak olan Göbü Köyü’nde bilgilendirici levhalarının arttırılması gibi çalışmalar öngörülüyor. Yaz aylarında sahil şeridinin yoğun olarak kullanıldığı göz önüne alındığında Deniz suyunun ve sahnelerin temizliği ile ilgili müdürlüklerden de destek alarak çalışmalar yapılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, sadece Göbü köyü değil, çevre temizliği konusunun il geneline yayılması gerektiğini belirterek muhtarların yarış haline sokulması ve en temiz köye ödül verilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

AK Parti İl Genel Meclisi Abdullah Karagüzel de, Türkiye'nin plastik poşet ithal ettiğine dikkat çekerek toplanan atıkların ekonomiye kazandırılacak sana ve tüm ilkelerine bu sıfır atık projesi yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

İl Genel Meclis Başkanı Karaveli’de, “Kilimli il genel meclis üyelerinin Bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bunu takip çok önemli. Önemli bir uygulamaya başlayacağız. İnşallah iyi olur.  Biz de bu işi daha da yaygınlaştırmak istiyoruz.  İdare olarak yaklaşık 4000 kilometre yol ağı çöp toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Haber: Şebnem Saka