11 gündür alacakları için ‘Madende açlık grevi’ yapan maden işçilerinin bugün sabah saatlerinde ocaktan çıkmalarıyla ilgili olarak Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, Polis Evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yapılan FETÖ operasyonuna da değinen Osman Ak, hiç kimsenin burnunun kanamadan eylemin son bulmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Karşımızda bir terör örgütünün mağdur ettiği insanlar var, dolandırdığı insanlar var o insanların 5-6 aydır maaşını vermemiş devletin SSK borcunu ödememiş, vergi borcunu ödememiş bırakın bunları tazminatının ödememesinin ötesinde gitmiş bunları bankalardan borçlandırmış paralarını elinden almış. Örgütün dolandırıcılık boyutunu biz burada gördük” dedi.

Ak yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bir maden ocağı koşullarında uzun süren bir mücadele sonucunda kimsenin burnu kanamadan bunu sona erdirdik. Ben iki şey söyleyeceğim eyleme sonucunda çıkan arkadaşları gördünüz hi biri aç susuz halde değil. Dışarıdan birilerinin söylediği gibi bir takım şeylerin doğru olmadığını gerçek dışı olduğunu çıkan arkadaşların durumundan gördünüz lütfen bunlara itibar edilmesin. Diğer ikinci bir husus bu insanlar tabi ki yasalarımız çerçevesinde hukuka aykırı bir işlem gerçekleştirmiş olsalar bile değişik bir olayla karşı karşıyayız. Burada bu insanlar mağdur olduğunu göz arda etmeyelim. Karşımızda bir terör örgütünün mağdur ettiği insanlar var, dolandırdığı insanlar var o insanların 5-6 aydır maaşını vermemiş devletin SSK borcunu ödememiş, vergi borcunu ödememiş bırakın bunları tazminatının ödememesinin ötesinde gitmiş bunları bankalardan borçlandırmış paralarını elinden almış. Örgütün dolandırıcılık boyutunu biz burada gördük. İnşallah bu arkadaşların haklarını alacağız gereğini de yapacağız” Barış DOĞAN -Aycan KARADAĞ