Güzel Sanatlar Galerisinde Osmanlıdan Cumhuriyete Sergisi düzenlendi. Sergiyi düzenleyen Fener Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Cemil Bahadır sergide gösterime çıkan koleksiyonları lise yıllarından beri topladığını öncesinde pullarla başlayıp geliştirdiğini belirtti.

Serginin açılışına, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Fener Lisesi Müdürü Resul Arslan Kara, Zonguldak Kamu-Sen Başkanı Kadir Bacıoğlu, Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Hüseyin Gedikli. Zonguldak Türk Eğitim-Sen Başkanı Şahin Ören Ve Yönetim Kurulu, Zonguldak Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Mithat Bağcı’da katıldı. ,

Sergide, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait hem kağıt hem de madeni paralar, serveti fünun dergisinden örnekler, Cumhuriyet Gazetesinden sayfalar ve daha bir çok koleksiyon parçası gösterime sunuldu.

Fener Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Cemal Bahadır ‘’Lise yıllarından beri koleksiyonlara ilgi duydum, ilk önce pul koleksiyonuyla başlayıp daha sonra zenginleştirdim. Osmanlı Döneminden, Cumhuriyet Döneminden paralar ilgimi çekiyor, ayrıca eski gazeteler de belki de tarih öğretmeni olduğum için, koleksiyon merakım oldu, Zonguldak halkıyla paylaşmak istedim, umarım faydalı olmuştur, özellikle ben istiyorum ki gençler ve çocuklar koleksiyonlar yapsın, merak etsinler ve böyle uğraşlar sayesinde zararlı alışkanlıklardan kurtulmuş olsunlar’’ diyerek sergiye katılım sağlayan herkese teşekkürleri iletti ve koleksiyonun parçalarını gelen ziyaretçilere tanıttı.  (Açelya BEYAZAY)