Zonguldak’ın en önemli sorunlarından birinin trafik sorununun en önemli günden maddesi olan otopark sorunu
Neden çözülemiyor? Otopark güncellemesini kim neden engelliyor? Aradan 9 ay geçmesine rağmen,  
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilgili dairesine gerekli çalışmaları neden yaptırmıyor? Muharrem Akdemir nedense aylardır konuyu tekrar meclis gündemine almıyor? 

Günümüzde otomobil,  ailelerin temel ihtiyaçlarından biri durumuna geldi. Öyle ki, ortalama 4 kişiye, 1 araç düşüyor. 
Neredeyse her ailenin 1 aracı var ama kullandıkları binaların yeterli otoparkları yok. Araçlarını; yollarda, kaldırımlarda bırakıyorlar. 
Hatta bazı kesimlerde yolların iki yanı yetmiyor, ikinci sıra park ederek trafiği tehlikeli hale getiriyorlar.
Belediyenin; Otopark Yönetmeliğine uymaması ve otopark bedeli olarak alınan paraları otopark yapımı için kullanmayıp başka işlere harcaması, tehlikeyi her geçen gün daha da artırıyor. 

Durum böyleyken Belediye; binalara genellikle,  3 daireye 1 otopark yeterlidir hesabı ile ruhsat veriyor. Neredeyse, her ailenin 1, hatta bazılarının 2 aracı varken, binalarda 3 daireye 1 araçlık otopark hesabı ile otopark yaptırmanın otopark ihtiyacı açısından çok yetersiz kaldığı görülüyor. 

Bu tehlikeli gidişe çözüm bulmak amacıyla binaları kullananların ihtiyacı olan otopak sayısının günün şartlarına göre yeniden belirlenmesi için belediye meclisi üyelerince verilen önerge detaylı araştırma için dairesine gönderilmişti. Aradan 9 ay geçtiğine göre, Belediye Başkanı ilgili dairesine gerekli çalışmaları yaptırtmış, bitirmiş olmalıydı. 
Fakat Muharrem Akdemir nedense aylardır konuyu tekrar meclis gündemine almıyor. 

Bu hayati konuyu neden gündeme almaz, güncelleştirme kimlerin işine gelmez, kimler engel olur bilinmez.

Bunda; kötü niyetli olduğu, söz verilen birilerinin inşaatlarına ruhsat almasının beklendiği, ondan sonra otopark sayılarında gerekli artış yapılacağı söylentileri var. 

Belediye Başkanı ve imar komisyonu, trafik sorununu ve otoparksızlığı gerçekten çözmek niyetinde olsalar, söylentilerin gerçek olmadığın kanıtlamak isteseler, güncelleştirmeyi hiç gecikmeden Temmuz ayı meclis toplantı gündemine mutlaka alırlar.