Zonguldak Belediye Meclis toplantısında meclis üyesi Metin Demir’in üyeliğinin düşüp düşmemesi oylandı… Belediye Meclis üyeleri Demir için tek yürek oldu

OYBİRLİĞİYLE ‘DEVAM’


Zonguldak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı birinci oturumu Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in vefatının üzüntüsüyle başladı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, açılış ve yoklama yapılmadan önce Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirdi. Başkan Akdemir, ‘Değerli kardeşim’ ve ‘Güzide ilçemizin güdize başkanı’ kelimeleriyle başladığı konuşmasında, “Bugün belediye meclis toplantısını başlamadan bir hüznümü belirtmek istiyorum. Değerli kardeşim güzel ilçemizin güzide ve değerli başkanı, iş yapmak isteyen, çalışkan, genç, dinamik yapısıyla Kozlu halkının sevgisini kazanmış. Bir belediye başkanımızı, genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisinşi daha önce tanımıştım ancak yaşam bazen böyle sırasız olabiliyor. Genç arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. Allah ailesine sabırlar eylesin. Söylenecek sözler bazen kifayetsiz kalıyor. Ben hem AKP camiasını,i hem Kozlu halkına, özellikle ailesine  üzüntümüzü belirtmek istiyorum. Başımız sağolsun” dedi.

15 madde ile toplanan belediye meclisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden gelen yazılar da görüşüldü.

MECLİS ‘DEVAM’ DEDİ

Toplantının 7’nci maddesinde AKP’li Belediye Meclis üyesi Metin Demir’in toplantılara katılmamasıyla ilgili olarak görüşme yapılarak belediye meclis üyeliğinin sona erip ermemesi de oylandı. Yapılan oylama öncesinde Metin Demir meclis toplantılarına devamsızlığıyla ilgili meclise yazılı bir savunma sundu. Okunan savunma ardından Başkan Muharrem Akdemir, CHP’li Mehmet İzzet Türkçelik ve Altan Sezgin birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamada Metin Demir’in meclis üyeliğine devamına oy birliğine karar verildi. Yapılan oylama sırasında AKP’li Metin Demir toplantı salonunu terk etti.

Öte yandan toplantıya AKP’li meclis üyelerinin tam kadro katılmış olduğu toplantıda CHP’li Zeki Çolak ve Gökhan Demir izin dilekçesi vererek toplantıya katılmazken hasta olması sebebiyle CHP’li Lale Karakulak toplantıya katılmadı. Toplantı diğer maddelerin komisyonlara havale edilmesiyle 7 Şubat tarihinde yeniden toplanmak üzere son buldu. (Umut ERSES)

 

AYRANTILAR GELECEK…