Pokemon çizgi filmi ile büyüyen 90’ların çocukları şimdi Pokemon avlıyorlar.

ZONGULDAK’TA POKEMON ÇILGINLIĞI

Bulunduğunuz yerde Pokemon Varsa, Avcıları çağırın. Bu oyun sizi sokaklarda saatlerce yürütebilir.

Gelişen teknoloji ile birlikte oyunlarda değişiyor. “Pokemon Go” Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokemon Company tarafından yayımlanan, İos ve Android tabanlı artırılmış bir dijital gerçeklik oyunu olarak ortaya çıktı. İnsanlar kilometrelerce yürüyor, arabalarıyla oyun için özel seyahat ediyor, hiç gitmedikleri bölgelerde hiç karşılaşmadıkları insanlarla aynı oyunu oynadıkları için bir araya geliyorlar. Sosyal medyada gruplar kurulup belli bölgelere gidip Pokemon Go oyunu her gün şehrin belirli bölgelerinde bir araya gelerek toplu olarak Pokemon Go oyunu oynanıyor. Pokomen Go oyunun Türkiye’de indirme uygulaması olmamasına rağmen, internet üzerinden başka ülkelere bağlanarak indirme sağlanabiliyor.

Zonguldak’ta da özellikle gençler  “Pokemon Go’ oyunu ile sokaklarda pokemon avlıyorlar. Valilik binası önünde toplanan gençler, bu bölge ‘pokestop’ olmasından kaynaklı bu bölgede daha yoğunlukla olduklarını söylediler.

Oyun çıktıktan bir gün sonra sosyal medya üzerinden grup kurulduğu söyleyen Özer Hanedar, “Zonguldak Pokemon Go’ grubu kuruldu. Artık evden çıkıp Pokemon avlamaya gidiyoruz. Oyun çok güzel. Eskiden bilgisayar başında oyun oynuyorduk ama artık şimdi dolaşmak zorunda kalıyor. Oyun senide dolaştırmaya teşvik ediyor. Oyundan yumurta denilen pokemonlar çıkıyor. Onları da kırmak için dolaşıyorsun. Yürüdükçe pokemon çıkıyor” dedi. (Aycan Karadağ – Aykut Kara)