İstifası istenen AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Halkın Sesi’ne konuştu

ÖZBAKIR, ‘ARKANDAYIM’ DEMİŞ!

AKP Genel Merkezi tarafından istifası istenen AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada şuana kadar istifa etmediğini ama edeceğini belirterek, İl Başkanı Zeki Tosun’a Whatsapp üzerinden istifa metnini gönderdiği iddialarını yalanladı. Delege seçimlerine girmeyeceğini ve aday olmayacağını dile getiren Özdemir, ‘Bu partide ben ve arkadaşlarımın büyük emeği var. Üzgünüm ama kırgın değilim.’ dedi.

‘4 BUÇUK YILDA 8 SEÇİM KAZANDIM’

Birkaç gün içinde istifasını İl Başkanına ya da Genel Merkez’e vereceğini ifade eden Özdemir, ‘Bizim başarımız ortada. 4 buçuk yıldır İlçe Başkanlığı yapıyorum. Ben İlçe Başkanı olduğumda AKP’nin oy oranı yüzde 38’di. Süreç içerisinde 8 seçime girdim. Bütün seçimlerde Türkiye’nin ortalamasının üzerindeydim. 16 Nisan seçimlerinde bile yüzde 51.5 oy oranıyla yine Türkiye ortalamasının üzerindeydik. Hiçbir seçimde altta kalmadık. Hatta Zonguldak merkezde yüz akı olduk. Bu benim ve ekibimin başarısıdır. Karar Genel Merkez’in takdiridir. Genel Merkez belki bizi farklı yerlerde değerlendirmek istiyordur. Üzgünüm ama kırgınlığım ve küskünlüğüm yok. Her zaman için partimin emrinde ve yanındayım.’ şeklinde konuştu.

“Hüseyin Özbakır, ‘Arkandayım’ dedi”

İstifası istenen İlçe Başkanları’nın AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın belirlediği yönündeki iddialarını yanıtlayan Ahmet Özdemir, ‘Hüseyin Özbakır’la bir problemim olmadı. Sadece ilk Milletvekili adayı gösterildiğinde dışarıdan birinin getirilmesine karşı tavır koymuştum. Ama sonuçta benim Genel Merkezin Milletvekili adayı olarak ismini açıkladıktan sonra biz de gereken desteği verdik.  Kendisiyle en son görüştüğümüzde ise bana, ‘Seninle hiçbir sorunum yok. Sonuna kadar arkandayım.’ dedi. Ne Özbakır’la ne de İl Başkanımızla hiçbir çatışmamız olmadı.’ dedi.